Nou şef la Comisia de Prognoză. Cine l-a înlocuit pe Ghizdeanu

0
0
Ion Ghizdeanu a fost demis din funcţie de premierul Ludovic Orban
Ion Ghizdeanu a fost demis din funcţie de premierul Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a numit un nou şef la Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză în locul lui Ion Ghizdeanu, demis după 20 de ani în care a ocupat această funcţie.

Noul preşedinte este Nicolae Cristian Stănică, fost vicepreşedinte al Institutului Naţional de Statistică şi fost membru în Consiliul de Supraveghere al Fondului Român de Contragarantare.

În 2015, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că este stare de incompatibilitate deţinerea celor două funcţii în paralel, scrie Hotnews.

Potrivit unui comunicat ANI din mai 2015, a fost constatată starea de incompatibilitate în cazul lui Stănică deoarece în perioada 13 noiembrie 2009 - 27 iunie 2012, a deţinut şi calitatea de membru în Consiliul de Supraveghere al Fondului Român de Contragarantare S.A pe lângă cea de vicepreşedinte al Institutului Naţional de Statistică. Acesta a fost eliberat din funcţia de vicepreşedinte al INS pe 5 iulie 2012. Mai exact, a deţinut funcţia de Vicepreşedinte al Institutului Naţional de Statistică, cu rang de Subsecretar de stat, în perioada 02 noiembrie 2005 - 05 iulie 2012.

Potrivit CV-ului, Nicolae Stănică (47 ani) este doctor în economie, cu teza “Modelarea sectoarelor instituţionale în economia de tranziţie (Cazul României)”. A lucrat în perioada 2001-2008 ca cercetător ştiinţific la Institutul de Prognoză Economică. În perioada 1998-2000 a fost referent de specialitate la Ministerul de Finanţe, iar în perioada 2000-2001 expert la Ministerul Dezvoltării şi Prognozei.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite