Noii miliardari acumulează mai multă avere din moștenire decât din muncă. Peste 5 trilioane de dolari vor intra în conturile moștenitorilor norocoși

0
Publicat:

O bancă elvețiană preferată de super-bogații lumii relevă faptul că 1.000 de miliardari vor lăsa moștenire copiilor lor 5,2 trilioane de dolari, în următorii 20 de ani.

Avere fără muncă pentru urmașii miliardarilor de azi
Avere fără muncă pentru urmașii miliardarilor de azi FOTO arhiva Adevărul

Astfel, miliardarii proaspăt creați au acumulat mai multă avere din decesele rudelor decât prin munca și afacerile proprii, potrivit băncii elvețiene UBS, citate de Guardian.

Dintre cele 137 de persoane care au devenit miliardare în cele 12 luni până în aprilie, 53 au moștenit un total de 150,8 miliarde de dolari de la familia lor, a constatat raportul UBS.

Acest lucru depășește totalul de 140,7 miliarde de dolari creat de alți „84 de noi miliardari” în aceeași perioadă.

Banca a declarat că este prima dată în istoria de nouă ani a raportului anual privind averile celor mai bogați 0,00004% oameni, când „următoarea generație de miliardari a acumulat mai multă avere prin moștenire decât prin antreprenoriat".

Acesta este un subiect pe care ne așteptăm să îl vedem mai mult în următorii 20 de ani, întrucât peste 1.000 de miliardari vor lăsa moștenire un total estimat de 5,2 trilioane de dolari copiilor lor”, a declarat Benjamin Cavalli, șeful clienților strategici la UBS Global Wealth Management.

Raportul arată că „importanța crescândă a acestor familii poate fi văzută în toate regiunile geografice majore”. În Asia-Pacific, averea medie a moștenitorilor era de 2 miliarde de dolari, comparativ cu 1,6 miliarde de dolari pentru antreprenori. În Americi, moștenitorii aveau o avere de 2,2 miliarde de dolari, în comparație cu 1,5 miliarde de dolari pentru antreprenori. În Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA), averea medie a moștenitorilor era de 4,4 miliarde de dolari - de două ori mai mare decât cea a antreprenorilor, care era de 2,2 miliarde de dolari.

Se cere impozitarea mai mare a moștenirilor

Acest lucru survine în timp ce există o dezbatere publică tot mai mare despre rolul impozitului pe moștenire în ajutorarea finanțării serviciilor publice și a familiilor care se luptă să facă față crizei costului vieții.

Jeremy Hunt, cancelarul britanic, a fost pus sub presiune de membri ai partidului său să anunțe o reducere a impozitului pe moștenire în declarația sa de toamnă, săptămâna trecută. El a lăsat impozitul neschimbat, la 40% pe moșteniri de peste 325.000 de lire sterline. Impozitul afectează mai puțin de 4% dintre cele mai bogate familii din Marea Britanie.

În general, numărul de miliardari din întreaga lume a crescut cu 7%, la 2.544, iar averea lor combinată a crescut cu 9%, la 12 trilioane de dolari, arată UBS. Aceasta este de aproximativ patru ori mai mare decât PIB-ul Regatului Unit.

Raportul mai spune că că imensa avere deja transferată generației următoare este „doar vârful aisbergului”.

Pe măsură ce un număr tot mare de magnați îmbătrânesc, responsabilitatea începe să treacă la moștenitorii lor, favorizând potențiale viitoare familii de miliardari”, a declarat UBS. „Acest mare transfer de avere a fost anticipat de mult timp, dar ediția 2023 a raportului UBS Billionaire Ambitions arată că este în curs și că ia avânt.”

În următorii 20-30 de ani, peste 1.000 dintre miliardarii de astăzi sunt susceptibili să transfere mai mult de 5,2 trilioane de dolari moștenitorilor lor. Cum calculăm acest număr? Pur și simplu adunând averea celor 1.023 de miliardari care au 70 de ani sau mai mult astăzi”, spun reprezentanții băncii elvețiene.

Privind pe termen lung, averea excepțională rezultată din boom-ul activității antreprenoriale din anii '90 care a stabilit o bază pentru viitoarele generații de familii de miliardari”, mai arată raportul.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite