Noi imagini cu Autostrada A1 Sibiu-Piteşti. Mobilizare exemplară a constructorului pe lotul Sibiu-Boiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Captură video
Foto: Captură video

Noile imagini filmate din dronă pe şantierul Autostrăzii A1 Sibiu – Piteşti arată o mobilizare bună a constructorului Porr din Austria. Austriecii lucrează pe cei 13 kilometri dintre Sibiu şi Boiţa, singurul lot în execuţie pe cea mai aşteptată autostradă din România.

O filmare publicată marţi seară de un pasionat de infrastructură, Ioan Adrian Gica, arată o mobilizare exemplară a constructorului PORR pe acest lot.

„Am filmat azi (marţi n. r.) lotul 1 al autostrăzii Sibiu - Piteşti începând de la joncţiunea cu centura Sibiului şi până la Boita. Am constat o mobilizare foarte buna a tuturor celor implicaţi în construirea acestei autostrăzi, fie ei muncitori de la structuri, ori terasamente, dar vă las pe dumneavoastră să vedeţi cum stau lucrările”, spune autorul filmării.

Cele mai recente date făcute publice de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere arată că progresul pe şantierul autostrăzii Sibiu-Boiţa, lotul 1 al autostrăzii Sibiu-Piteşti, a ajuns la 39% în luna mai 2021, cu un avans de peste 4,5 puncte procentuale de la ultima raportare.

Luna trecută, responsabilul de proiect din partea CNAIR, inginerul Cristea Robert, anunţa o mobilizare de aproximativ 100 de drumari pe şantier şi posibilitatea să existe un schimb de noapte odată cu venirea verii.

„Când va fi nevoie vom suplimenta efectivul de muncitori pe şantier. Ne gândim chiar la un schimb de noapte deoarece ne dorim şi sigur vom reuşi să fim în timp cu această lucrare. Avem sprijin din toate părţile şi facem tot posibilul să ne încadrăm în timp”, explica inginerul CNAIR.

Pe traseul dintre Sibiu şi Boiţa sunt 27 de structuri, poduri şi pasaje, cel mai important fiind viaductul de la Tălmăcel. Contractul pentru proiectarea şi construirea primului lot al Autostrăzii A1 Sibiu – Piteşti a fost semnat în primăvara anului 2019 pentru 613 milioane lei, iar termenul de realizare este de 36 de luni.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite