Nodul economic al Europei, aproape de declin? Ce spun economiştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Economia Germaniei se confruntă cu un risc de declin, în contextul unei încetiniri a creşterii în sectorul privat, care a ajuns în decembrie la cel mai scăzut nivel din ultimele 18 luni, informează Bloomberg.

Cea mai mare economie a Europei a avut o evolutie modesta in ultimul trimestru al anului 2014, in timp ce banca centrala a Germaniei, Bundesbank, a dat semnale ca ar putea urma o revenire a cresterii economice a tarii. Compania de analiza economica Markit Economics a anuntat ca sectorul de productie si servicii a scazut la 51,4 puncte in decembrie, fata de 51,7 puncte in noiembrie, conform indexului Purchasing Managers Index (PMI), realizat pe baza unor analize ale companiilor sin sectorul privat. Economistii prevad insa o crestere la 52,3 puncte.

Pe masura ce restul tarilor din zona euro incearca sa se lanseze pe orbita expansiunii, iar inflatia se apropie de zero, Banca Centrala Europeana ia in calcul extinderea zonei achizitiilor de active pentru anul urmator. Presedintele BCE, Mario Draghi, a precizat ca banca centrala ia in considerare "orice fel de active in afara de aur", in contextul in care institutia financiara europeana incearca sa salveze economia.

Citiţi continuarea articolului pe www.wall-street.ro

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite