Netflix a atras 8,8 milioane de abonaţi, însă veniturile au fost sub estimări. Cele mai vizionate seriale sunt „You” şi „Sex Education”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
netflix

Rezultatele financiare prezentate recent de platforma Netflix arată că în ultimul trimestru al anului trecut a atras numeroase abonamente, inclusiv în România, dar veniturile obţinute au fost mult sub aşteptări. De altfel, Netflix a anunţat recent că va trece la majorarea abonamentelor pe anumite segmente, lucru care nu afectează deocamdată şi ţara noastră.

Cea mai bună veste pentru Netflix este că a reuşit în ultimul trimestru să dobândească chiar mai mulţi abonaţi decât estimase. Compania se aştepta să atragă 7,6 milioane de abonaţi noi în această perioadă, însă numărul acestora a fost de 8,8 milioane.

Veniturile au fost puţin sub aşteptări, 4,19 miliarde de dolari în loc de 4,21 miliarde de dolari. Chiar şi aşa, venitul per acţiune a ajuns la 30 de cenţi, deşi era estimat să atingă valoarea de 24 de cenţi.

Cu aceeaşi ocazie, Netflix a mai făcut publice o serie de date legate de propriul conţinut. “Bird Box” a ajuns la peste 80 de milioane de vizualizări, după ce în prima săptămână a fost urmărit pe 45 de milioane de conturi.

De asemenea, serialele “You” şi “Sex Education” ar urma să atingă cifra de 40 de milioane de conturi în primele patru săptămâni.

O vizualizare este contorizată când este vizionat cel puţin 70% dintr-un film sau episod.

Interesant este că, susţin oficialii companiei, Netflix înregistrează acum 10% din totalul vizualizărilor pe televizoarele din Statele Unite, cu 100 de milioane de ore pe zi.

Netflix a anunţat scumpirea abonamentelor

Platforma video on demand Netflix a decis să crească preţurile la abonamente pentru Statele Unite cu aproximativ 12 - 18%, anunţă Variety.com, citat de paginademedia.ro. Astfel, abonamentul standard de 10,99 dolari va urca la 12,99 de dolari. Varianta Premium de 13,99 de dolari va creşte la 15,99 de dolari. Şi cea mai ieftină variantă, de 7,99 de dolari, costă acum 8,99 de dolari. 

Noile preţuri sunt valabile pentru abonaţii noi ai Netflix din Statele Unite, iar pentru cei deja existenţi noile preţuri vor fi aplicate în lunile următoare, mai arată sursa citată. 

Întrebaţi ce se va întâmpla cu preţurile Netflix în România, reprezentanţii Netflix au precizat pentru paginademedia.ro:

„Creşterea preţului abonamentelor din Statele Unite şi America de Sud nu influenţează sau indică o creştere a preţului în România.”

Amintim că în ţara noastră preţurile Netflix sunt exprimate în euro: 7,99 de euro, abonament Basic, 9,99 de euro pentru Standard şi 11,99 de euro pentru Premium.  

Dacă apreciezi acest articol, te aşteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite