Navele cu animale vii exportate din România au prioritate la traversarea Canalului Suez

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Cele 11 nave care transportau animale vii din România şi rămăseseră blocate în canalul Suez, în drumul lor către ţări din Orientul Mijlociu, sunt în drum spre destinaţie, potrivit Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Instituţia a anunţat marţi că, după deblocarea navelor de pe Canalul Suez, s-a solicitat şi s-a obţinut din partea Guvernului egiptean prioritizarea la traversare pentru navele cu animale la bord, astfel că animalele exportate din România se află în drum spre destinaţie.

Potrivit reprezentanţilor ANSVSA, şase nave care au plecat din portul Constanţa în perioada 16-23 martie au finalizat traversarea Canalului Suez în data de 29 martie iar în seara zilei de 30 martie este preconizată sosirea animalelor de pe aceste nave în Iordania şi în cursul zilei 31, în Arabia Saudită.

De asemenea, cinci nave care au plecat din portul Constanta în perioada 23-24 martie, conform informatiilor primate, vor finaliza traversarea Canalului Suez, în data de 30 martie. Două dintre acestea sunt deja angrenate în traversare, urmând ca imediat să se îndrepte către destinaţie.

”Gestionarea rapidă şi eficientă a situaţiei se datorează acţiunilor comune întreprinse de către ANSVSA, autorităţile egiptene, exportatori, transportatori, prin prezenţa medicilor veterinari egipteni la bordul navelor şi a suplimentării stocurilor de apă şi furaje.”, transmite sursa citată.

Pe toata durata crizei generate de blocarea Canalului Suez, ANSVSA s-a aflat în contact permanent cu operatorii economici şi organizatorii transporturilor celor 11 nave şi a avut informaţii în timp real cu privire la sănătatea, bunăstarea şi protecţia animalelor aflate la bord.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite