Muncitorii din Sri Lanka alungaţi de firma din Botoşani vor fi angajaţi la fabrica De'Longhi din Jucu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fabrica De'Longhi din Jucu
Fabrica De'Longhi din Jucu

De'Longhi România a propus Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale să îi preia spre angajare pe cei 33 muncitori din Sri Lanka, muncitori care rămăseseră fără slujbe şi fără posibilitatea de a se întoarce acasă.

Oferta companiei din Cluj a fost selecţionată dintre toate cele transmise către minister, astfel încât De'Longhi România va asigura transportul Bucureşti – Cluj pentru cele 33 de persoane, le va asigura cazare în apropierea fabricii şi va semna cu ele contracte de muncă, respectând aceleaşi condiţii de salarizare şi de pregătire ca ale tuturor celorlalţi angajaţi de la Jucu.

„Decizia Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale de a accepta oferta companiei noastre de preluare a muncitorilor din Sri Lanka rămaşi fără contract ne bucură foarte mult”, a precizat conducerea companiei De'Longhi România.

„Am putut remedia o situaţie dificilă pentru aceşti oameni, într-un timp record şi am demonstrat, de asemenea, celor care aleg să părăsească România pentru munci sezoniere, că există de lucru aici, acasa, în condiţii corecte, de respect şi de securitate”, au spus reprezentanţii companiei.

Compania îşi completează astfel efectivul de lucru ca să-şi continue activitatea în creştere semnificativă în această perioadă.

Potrivit companiei, contractele de muncă oferite muncitorilor din Sri Lanka includ condiţii de salarizare coerente cu ale celorlalţi angajaţi, instruirea necesară şi reguli de igienă şi protecţie la nivelul tuturor angajaţilor. Cazarea va fi asigurată în apropierea fabricii. Ca la orice angajare şi în baza dosarelor de imigrare validate la zi de către Biroul Regional de Imigrări, muncitorii vor parcurge testările medicale si psihologice, vor fi instruiţi şi echipaţi corespunzător înainte să se alăture colectivului de la Jucu.

De altfel, încă din 7 mai, compania clujeană a reluat angajările, iar până în prezent 400 de persoane s-au alăturat echipei, pentru a răspunde comenzilor în curs.

Grupul De'Longhi deţine două fabrici în România, în comuna Jucu, din judeţul Cluj, şi în comuna Mădăraş, din judeţul Bihor, unde lucrează peste 2.500 de angajaţi. Compania produce în România maşini automate de cafea marca De'Longhi şi  electrocasnice Braun.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunţase anterior că muncitorii din Sri Lanka au primit oferte de muncă de la şase angajatori şi ei trebuie să decidă unde vor să lucreze. 

36 de muncitori din Sri Lanka au ajuns în România în vara anului trecut, lucrând la o firmă de confecţii din Botoşani. După ce nu s-au mai prezentat la serviciu, în condiţiile în care unii angajaţi ai firmei au fost infectaţi cu coronavirus, lor le-au fost desfăcute contractele de muncă, ei ajungând la Bucureşti, la sfârşitul săptămânii trecute. Ei au fost cazaţi la un hotel de lângă Aeroportul Otopeni, iar ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a mers de mai multe ori pentru a discuta cu ei.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite