Motivul pentru care Enel a luat decizia de a pleca din România: „Nu mai putem crește“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Francesco Starace, CEO al Enel, a explicat motivul pentru care compania a luat decizia de a pleca din România. Acesta a explicat în cadrul unei conferințe de presă că problema nu este cadrul legal, ci faptul că a ajuns într-o poziţie de unde nu mai poate creşte.

Enel își pregătește plecarea din România
Enel își pregătește plecarea din România

„Am decis să ieşim din România pentru ca am ajuns într-un punct în care este dificil să mai obţinem o creştere suplimentară în viitor. Am "saturat" spaţiul pentru investiţii în reţele şi am ajuns - mai mult sau mai puţin - într-o poziţie pe segmentul de clienţi şi de producţie care nu mai oferă multe posibilităţi de creştere", a explicat Starace.

Conducerea Enel consider că „spaţiul de creştere potenţială suplimentară în ţară este foarte limitat"

„Deci motivul pentru care plecăm nu este pentru că nu ne place cadrul legal şi de reglementare din România, care nu este mai bun sau mai rău decât multe altele. Am văzut că toate guvernele europene au luat măsuri în contextul preţurilor mari la gaze din toată Europa. Nu cred că România s-a descurcat mai bine sau mai rău decât alţii. Trebuie să ne descurcăm în această situaţie cât de bine putem. Dar nu este o judecată în această privinţă, ci doar faptul că spaţiul de creştere potenţială suplimentară în ţară este foarte limitat", a spus Starace, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, este un moment bun pentru a valorifica activele din România.

„S-ar putea spune că este mai degrabă o recunoaştere a faptului că am făcut o treabă bună, că România are o bază bună, iar o vânzare monetizează, într-un mod bun, valoarea pe care am creat-o. Este o judecată pozitivă a României, o recunoaştere a muncii bune făcute acolo", a arătat şeful companiei italiene.

Grupul Enel şi-a anunțat pentru anul viitor plecarea din România, potrivit unui raport prezentat presei cu ocazia conferinţei Capital Markets Day.

„Activităţile din Europa se vor concentra pe Italia şi Spania, în condiţiile în care vom ieşi din România", a spus Alberto De Paoli, directorul financiar al companiei.

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a afirmat, marți, că plecarea Enel din România nu ar trebui privită ca o tragedie. Potrivit acestuia, clienţii nu vor fi afectaţi.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri