Momentul în care primul zbor direct București - SUA a aterizat la New York, după o pauză de peste 20 de ani. Salutul tunurilor de apă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o pauză de peste 20 de ani, românii pot zbura din nou direct din București spre Statele Unite ale Americii. Primul zbor direct către SUA a decolat vineri, 7 mai 2024, de pe Aeroportul Henri Coandă și a aterizat la New York JFK.

Primul zbor direct București - SUA, după două decenii. FOTO captură BoardingPass
Primul zbor direct București - SUA, după două decenii. FOTO captură BoardingPass

Pasagerii și piloții au fost întâmpinați cu salutul tunurilor de apă imediat după ce aeronava a aterizat la New York.

Aproape 100 de pasageri și-au cumpărat bilete pentru acest zbor inaugural. Prețurile variază de la 350 de euro pentru clasa economică până la 2000 de euro pentru cei care aleg clasa business. Biletul de avion include servicii de catering, oferind atât o masă caldă, cât și o gustare.

Directorul general al unei companii aeriene, Iulian Scorpan, pilot comandant cu o experiență de peste 20 de ani, a fost prezent la manșa aeronavei pentru acest moment remarcabil. Ziua de 7 iunie va rămâne cunoscută drept cea în care calea românilor către SUA s-a redeschis, după aproape 21 de ani. 

VIDEO BoardingPass / Facebook

Zborurile regulate între România și New York vor avea patru curse pe săptămână, cu plecare din România în fiecare zi de luni, miercuri, vineri și sâmbătă, și retur. Această conexiune directă reprezintă o realizare importantă pentru pasagerii din România și diaspora, iar momentul a fost întâmpinat cu entuziasm.

Aeronava long-courier, utilizată pentru efectuarea zborului peste ocean, Airbus A330-200, este prima de acest tip înregistrată în România și a intrat în flota companiei HiSky în luna decembrie a anului trecut. Cu o autonomie de peste 14 ore și o viteză de croazieră de 870 km/h, A330-200 este unul dintre cele mai populare modele wide-body, propulsat de două motoare Rolls Royce Trent 772B. Aeronava care a decolat către New York are o configurație cu două culoare și un număr total de 275 de locuri, împărțite în două clase de servicii, business și economic.

Primul zbor direct București - SUA, după două decenii. FOTO BoardingPass
Primul zbor direct București - SUA, după două decenii. FOTO BoardingPass

Conform datelor de trafic, HiSky este, din 2023, a doua cea mai mare companie românească, după numărul de pasageri transportați, și al patrulea cel mai important operator de pe aeroporturile din România. București este principala bază operațională HiSky, însă compania operează curse regulate și de pe aeroporturile din Iași, Baia Mare, Cluj Napoca, Timișoara și Chișinău, dar și zboruri charter, în parteneriat cu principalele agenții de turism.

Ruta directă București-New York poate fi accesată și de pasagerii din Cluj Napoca și Chișinău. În sistemul de rezervări al companiei este disponibilă opțiunea de achiziție directă a zborurilor, cu o conexiune de numai o oră și 10 minute, pe aeroportul din București.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite