Ministrul Transporturilor: Suntem singurul aeroport dintr-o capitală de republică cu acele nenorocite de jetoane pentru parcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO  Inquam Photos / Dan Porcutan
FOTO  Inquam Photos / Dan Porcutan

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a criticat în termeni duri modul în care se desfăşoară activitatea şi serviciile de care au parte călătorii în Aeroportul Otopeni, el spunând că în spatele jetoanelor folosite în parcare se află evaziune fiscală, că pasagerii nu au cărucioare pentru a-şi transporta bagajele, iar firmele de handling au mişte "amărâte de autobuze de stai să cazi din ele".

"Trebuie să rezolve problema parcării. Urgent! Suntem singurul aeroport dintr-o capitală de republică cu acele nenorocite de jetoane care nu vreau să spun şi ce produc în spate: evaziune fiscală", a afirmat ministrul Transporturilor joi seară, într-o emisiune la Realitatea Plus.

Întrebat câţi bani "se fură” prin folosirea jetoanelor, Lucian Bode a răspuns: "Nu-s eu în măsură să spun că se fură bani, dar spun că acele jetoane nu cred că sunt normal a fi folosite în România anului 2020, cred că trebuie un sistem modern pentru parcare”.

Lucian Bode a criticat şi aspecte precum curăţenia sau firmele de handling.

"Trebuie intervenit de urgenţă la contractul privind curăţenia. Ai un contract, te rog frumos să te ţii de toate prevederile contractuale, pentru că în Otopeni curăţenia a lăsat de dorit. Nu mai vorbesc că erau situaţii în care-mi trimiteau şi mie cetăţeni imagini, mesaje că nu au acele nenorocite de cărucioare, nu găseai un cărucior şi erau cu miile oameni care doreau să-şi transporte bagajele. Firmele de handling iar trebuie discutat acolo, să vezi cum tu îţi permiţi să nu-ţi dezvolţi flota şi să vii cu acele amărâte de autobuze de stai să cazi din ele. Până la urmă îţi trebuie o mână de gospodar", a mai spus ministrul Transporturilor. 

Lucian Bode a precizat că a discutat aceste aspecte cu noul manager al Companiei Aeroporturi, care are contractul pe o perioadă de patru luni cu posibilitate de prelungire pentru încă două luni. Bode a spus că îşi doreşte selectarea unui manager privat pentru Compania Aeroporturi Bucureşti.

"Eu îmi doresc că selectăm un manager privat acolo pe Ordonanţa 109, să aibă un contract de mandat pe patru ani de zile, ca să poată face lucruri. Şi va continua proiectele mari: lucrări la pista 1, calea de rulare Delta şi terminalul nou. Imaginaţi-vă că au intrat prin principala poartă în România încă o Românie. 15 milioane de oameni au trecut prin aeroportul Otopeni în 2019”, a adăugat ministrul Transporturilor.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri