Ministrul Transporturilor: Nu ştiu dacă vom avea 1.000 de kilometri de autostradă, până la finalului lui 2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În acest an, nu se va observa un avans spectaculos al lucrărilor pe autostrăzi, din cauză că multe dintre şantiere au fost blocate, iar procesul de deblocare a fost anevoios FOTO forum.construim-romania.ro
În acest an, nu se va observa un avans spectaculos al lucrărilor pe autostrăzi, din cauză că multe dintre şantiere au fost blocate, iar procesul de deblocare a fost anevoios FOTO forum.construim-romania.ro

Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, a spus că nu ştie dacă România va avea o mie de kilometri de autostradă, până la finalul anului 2018, aşa cum a afirmat Cătălin Homor, directorul general al CNADNR, şi a menţionat că rezultatele se vor vedea mai mult din 2017, decât din acest an.

„Nu ştiu dacă o să fie o mie de kilometri, dar o să fim pe acolo. Contăm pe faptul că am deblocat, în iunie şantierele, luăm viteză. Nu se va observa mare lucru, anul acesta, dar, la anul, se vor vedea rezultate. Încercăm să accelerăm peste tot, pe toate fronturile. Nu vreau să vorbesc despre câţi kilometri vom avea terminaţi, la finele anului. Nu va fi o cifră spectaculoasă, asta vă pot spune”, a explicat ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, potrivit News.ro.

El a precizat că, în acest an, nu se va observa un avans spectaculos al lucrărilor pe autostrăzi, din cauză că multe dintre şantiere au fost blocate, iar procesul de deblocare a fost anevoios.

„A fost greu, pentru că a trebui să deblocăm şantiere şi nu este un proces simplu. Asta înseamnă avize, documentaţii tehnice, discuţii cu constructorii şi multe altele. Sunt implicate multe autorităţi locale şi naţionale. Am discutat mult cu toată lumea. Am discutat la minister, am discutat cu constructorii şi discuţiile nu au fost întotdeauna foarte plăcute. Nu e nici intenţia noastră să reziliem contracte pentru că am pierde timp, dar nici a constructorilor, pentru că ar pierde foarte mulţi bani. Am reuşit să trecem peste toate problemele discutând la obiect şi acum avem şi clauze care să acopere orice alte probleme ulterioare”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Şeful CNADNR: Eu sunt optimist. Pot spune că vom avea 1.000 de kilometri de autostradă în prima jumătate a anului 2018

România va avea 1.000 de kilometri de autostradă în prima jumătate a anului 2018, după ce în acest an au fost deblocate aproximativ 90% din proiecte, urmând să fie finalizate tronsoanele Sebeş-Turda integral, Lugoj-Deva integral, Suplacu de Barcău-Borş, Mihăieşti-Nădăşelu şi intrarea în Bucureşti A3, a declarat, la Digi24, Cătălin Homor, directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR).

„Eu sunt optimist. A fost un an foarte greu pentru noi, un an în care am reuşit să deblocăm dacă nu toate proiectele, spre 90% dintre ele şi, indiferent ce se întâmplă la anul, aceste proiecte vor fi finalizate: Sebeş-Turda integral, Lugoj-Deva integral, Suplacu de Barcău-Borş, Mihăieşti-Nădăşelu, intrarea în Bucureşti A3. Primii 1.000 de km pot pune (că vor fi gata) în prima jumătate a anului 2018“, a arătat Homor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite