Ministrul Transporturilor: Autostrada Sebeş-Turda poate fi gata la sfârşitul lui 2017, dacă accelerăm lucrările

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Transporturilor s-a arătat mulţumit de lucrări şi a afirmat că autostrada Sebeş-Turda ar putea fi finalizată până la sfârşitul anului 2017, dacă lucrările sunt accelerate FOTO Mediafax
Ministrul Transporturilor s-a arătat mulţumit de lucrări şi a afirmat că autostrada Sebeş-Turda ar putea fi finalizată până la sfârşitul anului 2017, dacă lucrările sunt accelerate FOTO Mediafax

Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, a declarat că autostrada Sebeş-Turda, lungă de circa 70 de kilometri, ar putea fi gata până la sfârşitul lui 2017, dacă lucrările sunt accelerate. Estimarea a fost făcută în condiţiile în care niciun lot nu este construit mai mult de jumătate, iar lotul 3 este finalizat în proporţie de doar 10,35%.

Sorin Buşe a vizitat, joi, şantierul autostrăzii Sebeş-Turda şi a vorbit cu directorii de şantier despre stadiul în care se află lucrările. Pe lotul 4, finanţat cu 470.000 de lei din fonduri europene, directorul de şantier a explicat că lucrările vor fi reluate la capacitatea maximă de luni, cu aproape 400 de muncitori şi 200 de utilaje, în condiţiile în care până acum constructorul a avut mai multe probleme. Lotul patru este finalizat în proporţie de 50%.

„Până acum, a tot plouat, dar vom începe lucrările la grinzi, la podul din Aiud şi la podul de peste Mureş. Problemele noastre ţin de plăţi, care înţeleg că s-au rezolvat, am avut probleme cu un stâlp de pe traseu, dar avem autorizare de relocare. Şi avem probleme la calea ferată pentru care trebuie pasaj, la care începem să lucrăm tot de luni. (…) Este o lucrare frumoasă de care suntem, până acum, mândri”, a explicat directorul de şantier, potrivit News.ro.

Ministrul Transporturilor s-a arătat mulţumit de lucrări şi a afirmat că autostrada Sebeş-Turda ar putea fi finalizată până la sfârşitul anului 2017, dacă lucrările sunt accelerate.

„Sunt mulţumit de lucrări şi de felul în care acestea progresează, după deblocare, şi sper să continue în acest ritm, fără probleme majore. Este nevoie de determinare. Cuvântul-cheie este accelerare, contez pe acest angajament pentru că asta este foarte important. Finalizarea pe întreaga autostradă este programată pentru sfârşitul anului viitor. Teoretic, trebuia 2018, dar ne dorim accelerarea lucrărilor şi să terminăm”, a spus ministrul.

Sorin Buşe a mai explicat că lucrările continuă pe tronsonul Gilău-Nădăşel, care va lega A3 de drumul european 81, iar mare parte din problemele care ţineau de legarea tronsonului de A3, printr-un pod rămas neterminat de americanii de la Bechtel, au fost rezolvate, şi urmează să fie începute procedurile de licitare a lucrărilor. Acest sector, contractat pentru aproximativ 258 de milioane de lei, este finalizat în proporţie de 78%

„La Gilău-Nădăşel s-a rezolvat problema cu pădurea şi acolo este un sector pe care se lucrează foarte bine. La nodul rutier de la Nădăşel suntem pe punctul de a porni lucrările. Nu mă angajez în a spune când se vor termina, pentru că avem nevoie de confirmări”, a mai spus ministrul.

Pe tronsonul de autostradă Târgu-Mureş – Ogra, lucrările sunt finalizate în proporţie de 3,24%, în timp ce loturile 2 şi 3 de pe autostrada Lugoj-Deva sunt contruite în proporţie de 45,22%, respectiv 60,8%.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite