Ministrul Transporturilor: Construcţia autostrăzii Buzău – Focşani intră în faza de licitaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook Sorin Grindeanu
Foto: Facebook Sorin Grindeanu

Construcţia autostrăzii Buzău - Focşani intră în faza de licitaţie, odată cu transmiterea în sistemul de achiziţii publice - SICAP a anunţului de participare pentru construcţia tronsoanelor 1 şi 4, a transmis, marţi, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Astăzi a fost transmis spre SICAP Anunţul de Participare la licitaţia pentru construcţia tronsoanelor 1 şi 4 - Tronsonul 1 (4,60 km): Buzău - Vadu Paşii, Tronsonul 4 (10, 94 km): Mândreşti Munteni - Focşani Nord. Autostrada Buzău - Focşani este una din secţiunile Autostrăzii Moldova (A7) şi face parte din Coridorul 3 - Bucureşti - Regiunea NE (Moldova) (OR3).”, a anunţat Sorin Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

Conform ministrului, cele două tronsoane vor fi construite în 20 de luni de la data semnării contractului cu finanţare prin PNRR.

Oficialul a mai precizat că, la momentul actual, documentaţia pentru Tronsoanele 2 şi 3 se află la ANAP, pentru verificare, iar în cel mai scurt timp va fi transmis spre SICAP anunţul de participare la licitaţie. 

Segmentele respective de autostradă vizează Tronsonul 2, în lungime de 30,80 km - între Vadu Paşii şi Râmnicu Sărat, respectiv Tronsonul 3, pe o distanţă de 36,10 km, ruta Râmnicu Sărat - Mândreşti Munteni.

Proiectul autostrăzii Buzău - Focşani are o valoare de 7,26 miliarde de lei (inclusiv TVA), este finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), fiind prevăzut în Master Planul de Transport General.

La finalizarea lucrărilor, Autostrada Buzău - Focşani (al doilea segment al Autostrăzii Moldova) va avea o lungime de 82,44 de km. 

Săptămâna trecută, Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai autostrăzii Buzău-Focşani. 

„Guvernul a aprobat astăzi indicatorii tehnico-economici ai autostrăzii Buzău-Focşani! Proiectul in valoare de 7,26 miliarde de lei (inclusiv TVA) este finanţat prin PNRR şi este prevăzut în Master Planul de Transport General. Din acest moment intră în linie dreaptă lansarea în licitaţie a contractului pentru construirea celor 82,44 de km ai celui de al doilea segment al Autostrăzii Moldova(A7)”, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

  

Ministrul Transporturilor a adăugat că pe traseul autostrăzii Buzău - Focşani vor fi construite: - 6 noduri rutiere; - 23 de poduri pe autostradă; - 3 pasaje peste calea ferată; - 15 structuri peste autostradă; - Un Centru de Întreţinere şi Coordonare; - Un Centru de Informare şi Monitorizare; - 2 Parcări de scurtă durată; - 4 Spaţii de servicii.

Citeşte şi: Autostrada Moldovei – A7: CNAIR a  aprobat demararea procedurilor de licitaţie pentru construirea sectorului dintre Buzău şi Focşani

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite