Ministrul Muncii: România ia măsuri pentru a asigura locuri de muncă decente

0
Publicat:

România ia măsuri active în domeniul ocupării pentru a avea locuri de muncă decente, locuri de muncă mai multe şi mai bine platite, precum şi o societate incluzivă, a afirmat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Ministreul Muncii Simona Bucura-Oprescu
România ia măsuri active în domeniul ocupării pentru a avea locuri de muncă decente

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a participat joi la Forumul Inaugural al Coaliţiei Globale pentru Justiţie Socială, eveniment desfăşurat în marja celei de-a 112-a Conferinţe Internaţionale a Muncii de la Geneva, în Elveţia.

"România a aderat la Coaliţia Globală pentru Justiţie Socială în principal datorită faptului că împărtăşeşte şi susţine valorile pe care aceasta le promovează. Şi noi credem şi acţionăm pentru tratament egal şi corect, respectarea drepturilor omului şi drepturilor în lumea muncii. Creşterea economică trebuie să să se regăsească în creşterea nivelului de trai al fiecărui cetăţean. România ia măsuri active în domeniul ocupării pentru a avea locuri de muncă decente, locuri de muncă mai multe şi mai bine platite, precum şi o societate incluzivă. Alte obiective majore vizează dezvoltarea sectorului de economie socială, protecţia socială, intensificarea dialogului social şi creşterea nivelului de acoperire a negocierii colective. Construim un viitor cu dreptate socială pentru toţi!", a declarat ministrul Muncii, în comunicat.

Conform sursei citate, forumul a fost deschis în prezenţa lui Antonio Guterres, secretar general ONU, şi a lui Nicolas Schmit, comisarul european pentru Muncă şi Drepturi Sociale. Doar 14 state membre UE sunt partenere ale acestei Coaliţii, printre care şi România.

"Ţara noastră a făcut deja paşi importanţi pentru a îmbunătăţi condiţiile de muncă, de trai şi de protecţie socială, măsurile luate de Guvernul condus de Marcel Ciolacu având efecte notabile în economia naţională. Conform datelor oficiale, doar două state - România şi Brazilia - au înregistrat în acest an o îmbunătăţire a rating-ului de ţară. Performanţa României este cu atât mai importantă cu cât 13 state din lume s-au confruntat în acest an cu o înrăutăţire a rating-ului de ţară", se mai spune în comunicat.

În prezent, din Coaliţia Globală pentru Justiţie Socială fac parte 71 de Guverne (dintre care 14 ale unor state membre UE), 82 de sindicate, inclusiv din România, şi 32 de patronate.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite