Ministrul Energiei: Mutarea sediului Complexului Energetic Oltenia  la Bucureşti este un lucru bun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mutarea sediului Complexului Energetic Oltenia (CEO) la Bucureşti este un lucru bun, care trebuia făcut de mult timp, a scris ministrul Economiei Victor Grigorescu pe pagina sa de Facebook.

În opinia ministrului, acest lucru trebuia făcut de mult timp şi care dă o şansă reală complexului de a asigura pe viitor cele peste 15.000 de locuri de muncă, notează Agerpres.

„Nimeni nu trebuie să se teamă de venirea Complexului Energetic Oltenia în Bucureşti. Am luat act, de câteva zile, de propunerea ca Complexului Energetic Oltenia (CEO) de a deschide un birou în Bucureşti. Este un lucru bun, care trebuia făcut mai demult, care dă o şansă reală Complexului să-şi asigure un viitor şi să păstreze cele peste 15.000 de locuri de muncă”, arată Grigorescu pe pagina sa de socializare.

Ministrul spune că după mulţimea de decizii greşite din ultimii ani, decizii care au dus compania la pierderi financiare importante, trebuie făcute toate eforturile pentru a menţine complexul în Sistemul Energetic Naţional.

„Unde era Complexul Energetic Oltenia când la Bucureşti s-a decis în defavoarea sa? Unde erau liderii de la Complexul Energetic Oltenia când în Parlament sau la Autoritatea de Reglementare în Energie se discuta despre viitorul cărbunelui românesc? Unde erau specialiştii Olteniei când, la Bruxelles, unii şi alţii vorbeau de condiţiile de mediu de la grupurile energetice? Dacă CEO ar fi avut un birou în Capitală, soarta Complexului nu ar fi fost astăzi aşa de grea”, a mai scris ministrul.

În opinia lui Grigorescu,CEO  are nevoie de finanţare, are nevoie de fonduri europene, are nevoie de bani, în general, pentru a se moderniza, pentru a înlocui gruprurile energetice care îşi termină durata de viaţă.

„CEO trece şi în perioada următoare prin vremuri dificile: curăţirea companiei de cei care au secat-o de resurse trebuie să continue cu hotărâre! Trebuie să alocăm bani pentru producţie, nu să-i risipim în stânga şi în dreapta”, a completat Grigorescu

El a dat exemplu companiile Transgaz şi Nuclearelectrica, societăţi care au o prezenţă competentă în Capitală, care să le apere interesele indiferent de cine este ministru sau ce culoare politică este la conducerea ţării.

„Prezenţa CEO la Bucureşti trebuie să fie un motiv de mândrie pentru această importantă societatea românească. Două lucruri promit: autorităţile locale nu vor pierde bani la bugetul local, din contră, iar conducerea companiei nu se va muta nicăieri. De altfel nici nu se poate. Companiile din energie nu se conduc din birouri confortabile, ci de către cei care, în fiecare zi, cu hotărâre, muncesc pentru a le asigura un viitor”, a detaliat ministrul Energiei.

Luni, Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia a decis să propună Adunării Generale a Acţionarilor mutarea sediului social al companiei la Bucureşti, în urma unei analize realizate la nivelul conducerii executive şi administrative.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite