Ministrul Economiei, despre criza din energie: Până acum, avem 97 de controale finalizate şi încă 100 de controale ANPC în teritoriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Economiei este complet depăşit de criza liberalizării pieţei de energie Foto: Arhivă
Ministrul Economiei este complet depăşit de criza liberalizării pieţei de energie Foto: Arhivă

.Ministrul Economiei, Florin Spătaru a declarat, miercuri, în emisiunea Talk News de la Profit TV, că peste două milioane de facturi la energie urmează să fie refăcute în perioada următoare.

”Până în acest moment avem 97 de controale finalizate, şi sunt încă 100 de controale pe care le derulează colegii de la ANPC în teritoriu”, a spus ministrul, precizând că ”peste 2 milioane de facturi urmeaă să fie refăcute, mai precis 2.232.224 de facturi”.

”Sunt foarte multe, şi asta spune ceva, că poate că acea OUG nu a fost interpretată aşa cum trebuie şi că un astfel de demers, aceste facturi, multe greşite, au creat un impact major în rândul populaţiei”, a declarat Florin Spătaru, precizând că ANPC a fost prima entitate a statului care a început aceste controale şi a creat Comandamentul pentru Energie şi o adresă de email pentru a acoperi aceste reclamaţii.

”Am făcut apel la furnizorii de energie să nu aştepte controalele ANPC, pentru că este nevoie de responsabilitate. (..) Din informaţiile pe care le am, o bună parte din furnizori şi-au modificat aceste aplicaţii pentru a corecta facturile”, a spus Spătaru.

Despre facturile majorate, ministurl Economiei a precizat că acestea sunt multe şi au avut un impact major. ”În momentul în care ai o pensie de 900 de lei şi trebuie să plăteşti o factură la gaz de 2.600 de lei, deja s-a depăşit o anumită limită şi trebuie să venim cu măsuri corective”, a explicat el.

Spătaru a menţionat că un astfel de demers, ceeea ce se întâmplă pe piaţa energiei are un impact asupra economiei româneşti. ”Trebuie să avem soluţii dacă vrem să păstrăm economia în picioare”, a mai afirmat el. Despre numărul de sesizări, ministrul a spus că s-au primit în jur de o mie de astfel de sesizări privind facturile la energie, însă nu a fost omis niciun furnizor în privinţa controalelor. 

Întrebat dacă noile măsuri vor fi respectate de data aceasta, Florin Spătaru a spus că ”informaţiile pe care le au îi duc spre o direcţie bună, că au înţeles că au greşit, că şi-au asumat responsabilitatea de a modifica aceste facturi, într-un timp cât mai scurt”. ”Sper că asta să fie o lecţie pentru toată lumea şi un mod corect de a trata aceste contracte”, a spus Spătaru. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite