Ministerul Transporturilor din Croaţia: Discuţiile cu Grampet privind privatizarea companiei HZ Cargo nu s-au terminat încă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grampet a fost desemnat în iulie 2013 câştigător al licitaţiei pentru preluarea operatorului de stat de transport feroviar de marfă din Croaţia - HZ Cargo
Grampet a fost desemnat în iulie 2013 câştigător al licitaţiei pentru preluarea operatorului de stat de transport feroviar de marfă din Croaţia - HZ Cargo

Discuţiile cu investitorul român Grampet privind procesul de privatizare a transportatorului feroviar de marfă HZ Cargo nu s-au încheiat încă şi este de aşteptat ca acestea să continue săptămâna viitoare, a declarat Renata Ivanović, purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Maritime, de Transport şi Infrastructură din Croaţia.

„În următoarea rundă de negocieri, se aşteaptă ca cele două părţi să ajungă la un acord cu privire la detaliile specifice contractului şi îndeplinirea condiţiilor impuse de către ambii parteneri părţi, în scopul finalizării acestei tranzacţii, conform cu oferta. Un răspuns final cu privire la privatizarea HZ cargo este aşteptat la sfârşitul acestei luni“, a mai spus Renata Ivanović, într-un comunicat transmis presei. 

Retrezentantul Ministerului Transporturilor din Croaţia a adăugat că, având în vedere condiţiile dificile ale companiei şi importanţa soluţionării situaţiei în întreaga industrie feroviară croată, se au în vedere soluţii alternative în cazul în care privatizarea eşuează. „Guvernul croat, ca proprietar responsabil, are în vedere diferite modele de rezolvare a situaţiei companiei şi va începe să pregătească noi soluţii detaliate dacă este nevoie“, a mai spus reprezentantul Transporturilor din Croaţia. 

Declaraţiile putătorului de cuvânt al Ministerului Transporturilor din Croaţia vin după ce presa de la Zagreb a scris că ministrul de Finanţe, Slavko Linic, a declarat că s-ar fi decis „oprirea discuţiilor cu Grampet şi identificarea, în cadrul Guvernului, a altor soluţii pentru HZ Cargo“.

Grampet a fost desemnat în iulie 2013 câştigător al licitaţiei pentru preluarea operatorului de stat de transport feroviar de marfă din Croaţia. Tranzacţia a vizat preluarea a 75% din acţiuni pentru un preţ total de 60 milioane euro, jumătate din bani fiind pentru acoperirea unor garanţii de stat, 20 milioane euro pentru investiţii şi 10 milioane euro capital de lucru. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite