Ministerul rus al Apărării a modificat coridorul de ieşire a navelor străine din porturile Ucrainei de la Marea Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock / Nave de război ruse în Marea Neagră
Foto: Shutterstock / Nave de război ruse în Marea Neagră

Kievul este responsabil pentru ieşirea în siguranţă a navelor din porturile ucrainene şi trecerea lor în zona de adunare, a menţionat general-colonelul Mihail Mizintsev.

Coridorul umanitar, prin care navele străine pot părăsi porturile Ucrainei de la Marea Neagră, a fost ajustat şi se întinde acum pe 139 de mile marine cu o lăţime de 3 mile, a anunţat general-colonelul Mihail Mizintsev, şeful sediului interdepartamental de coordonare rus pentru răspuns umanitar, citat de agenţia rusă de ştiri TASS.

Anterior, a fost raportat că Forţele Armate Ruse au deschis zilnic, între orele 08:00 şi 19:00, două coridoare umanitare maritime, care sunt benzi sigure pentru navele din Marea Azov şi Marea Neagră. În Marea Neagră, un coridor de 80 de mile lungime şi 3 mile lăţime a fost format pentru a părăsi porturile Herson, Nikolaev, Cernomorsk, Ochakov, Odesa şi Yuzhny în direcţia sud-vest, din marea teritorială a Ucrainei.

„Pentru a asigura ieşirea în siguranţă a navelor străine din porturile Odesa, Nikolaev, Cernomorsk, Herson, Ochakov şi Yuzhny în marea liberă, Forţele Armate Ruse au făcut ajustări ale traseului coridorului umanitar. Din 27 mai, 2022, coridorul maritim umanitar este o rută pentru circulaţia navelor. Acesta are o lungime de 139 de mile marine, cu o lăţime de 3 mile”, a spus el.

Coridorul funcţionează zilnic între orele 08.00 şi 19.00, ora Moscovei.

Mizintsev a subliniat că partea ucraineană este responsabilă pentru asigurarea siguranţei navelor care părăsesc porturile şi se îndreaptă către zona deadunare.

Anterior, Mizintsev a spus că, în ciuda condiţiilor create de partea rusă pentru o ieşire în siguranţă, şase nave străine de marfă au rămas în portul Mariupol. Navele navigau sub pavilion bulgar, dominican, liberian, panamez, turc şi jamaican. El a subliniat că Rusia face apel la Organizaţia Maritimă Internaţională şi misiunile diplomatice ale acestor ţări să influenţeze proprietarii de nave cu scopul de a le aduce la locurile lor de înmatriculare permanentă.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite