Mii de bugetari sunt pe făraş. Lista posturilor tăiate de Eugen Teodorovici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bugetarii nu mai primesc bilete de odihnă

Mii de bugetari ar urma să fie disponibilizaţi pentru a se economisi bani la buget, iar primele liste cu posturile vizate au început să apară.

Senatorul liberal Florin Cîţu a publicat, sâmbătă, lista cu planul de concedieri din sistem şi susţine că totul va demara în nu mai mult de două săptămâni.

„Dacă eşti bugetar, află câţi mai rămâneţi la locul de muncă. În ministere se pregătesc epurările anunţate de Teodorovici încă din noiembrie 2018. Dragnea a luat hotărârea să păstreze, în afară de amante, rude şi şoferii, numai pe cei care sunt loiali lui şi PSD-ului... rămân doar PSD-iştii. Astăzi vă prezint în premieră tabelul cu numărul maxim de angajaţi din ministerele care astfel devin 100% PSD-iste. Acesta este numărul maxim de posturi suportate integral de la bugetul de stat, aşa cum au fost trimise de ordonatorii principali către Ministerul Finanţelor Publice”, scrie Cîţu, pe Facebook.

Mai precis, el prezintă o listă provizorie şi nefinalizată cu numărul maxim de posturi pe care îl va avea fiecare minister şi fiecare autoritate din subordinea statului, după restructurare. În unele cazuri este vorba despre câteva zeci de posturi tăiate, mergând până la peste 100, în alte cazuri.

Cîţu citează şi o declaraţie a ministrului Finanţelor Eugen Teodorovici, de săptămâna trecută, care spunea: „Noi am trimis deja către toate ministerele, toate agenţiile, colegii mei au primit şi au şi răspuns la solicitarea Ministerului de Finanţe vizavi de o situaţie clară pe tot ce înseamnă cheltuieli în zona respectivă, tot, inclusiv ce au dânşii în subordonare, coordonare sau sub autoritate, pentru a face o analiză la Finanţe. Până la final de iunie se face, pentru ca la prima rectificare să ţinem cont de aceste rezultate”.

Senatorul PNL mai susţine că „marea epurare” începe în două săptămâni, când se vor finaliza listele, urmând ca în treizeci de zile să fie disponibilizaţi „toţi cei care «se opun» implementării programului de guvernare”.

Cîţu mai atrage atenţia că această restructurare se face fără plăţi compensatorii. 

concedieri bugetari
concedieri bugetari
EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite