Microsoft finalizează cea mai mare tranzacție din istoria jocurilor video

0
Publicat:

Microsoft a finalizat preluarea Activision Blizzard, producătorul Call of Duty, în valoare de 69 de miliarde de dolari, în cea mai mare tranzacție din industria jocurilor de noroc. Această tranzacție a fost aprobată de Microsoft, care deține consola de jocuri Xbox.

Logo Microsoft
Microsoft finalizează cea mai mare tranzacție din istoria jocurilor video

După anunțarea tranzacției, directorul general al Activision Blizzard, Bobby Kotick, a confirmat într-o scrisoare adresată personalului că se va retrage la sfârșitul anului 2023. „Am spus de mult timp că mă angajez pe deplin să ajut la tranziție”, a spus el. „Phil Spencer și cu mine amândoi așteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună la o integrare ușoară pentru echipele și jucătorii noștri”.

În ciuda îngrijorărilor din partea rivalilor, cum ar fi Sony, producătorul PlayStation, și a autorităților de reglementare cu privire la concurența din industria jocurilor de noroc, dl Spencer, care este director executiv al Microsoft Gaming, a încercat să liniștească jucătorii.

Indiferent dacă vă jucați pe Xbox, PlayStation, Nintendo, PC sau mobil, sunteți bineveniți aici - și veți rămâne bineveniți, chiar dacă Xbox nu este locul unde jucați franciza dumneavoastră preferată”, a declarat Spencer într-o declarație după preluare.

Pentru că atunci când toată lumea joacă, câștigăm cu toții. Credem că vestea noastră de astăzi va debloca o lume de posibilități pentru mai multe moduri de a juca”.

În cadrul acordului reformulat, Microsoft a cedat editorului francez de jocuri video Ubisoft drepturile de a distribui jocurile Activision pe console și PC-uri prin intermediul cloud-ului.

Dar, deși s-a făcut o concesie, Microsoft va controla acum jocuri precum Call of Duty, World of Warcraft și Candy Crush, care îi vor asigura firmei venituri uriașe.

CMA a declarat că acordul revizuit va „păstra prețurile competitive” în industria jocurilor de noroc și va oferi mai multe opțiuni și servicii mai bune. Dar, în ciuda aprobării preluării, autoritatea de supraveghere a criticat comportamentul Microsoft în această bătălie de aproape doi ani.

Întreprinderile și consilierii lor nu ar trebui să aibă nicio îndoială că tacticile folosite de Microsoft nu reprezintă o modalitate de a se angaja cu CMA”, a declarat directorul executiv Sarah Cardell.

Microsoft a avut șansa să se restructureze în timpul investigației noastre inițiale, dar în schimb a continuat să insiste asupra unui pachet de măsuri despre care i-am spus că pur și simplu nu va funcționa. Tărăgănarea procedurilor în acest mod nu face decât să irosească timp și bani”.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite