Metroul ar putea circula la intervale mai mari. Întreţinerea este asigurată doar pentru jumătate din garnituri, din pricina datoriilor Metrorex către Alstom

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Din cauza faptului că Metrorex a acumulat datorii de peste 170 de milioane de lei, compania franceză Alstom, care se ocupă de lucrările de întreţinere a trenurilor, a informat că va suspenda unele servicii. Astfel, începând cu 11 iulie, Alstom nu va mai repara problemele apărute la jumătate din trenuri, potrivit Digi24.

Conform unui document obţinut de Digi24, lucrările de întreţinere se vor efectua pentru 39 de trenuri, în flota Metrorex aflându-se 82 de garnituri. 

Garniturile care nu au beneficiat de mentenanţă nu vor putea fi puse în circulaţie. Astfel, se majorează timpul de aşteptare. Mai mult decât atât, Alstom a informat, totodată, că nu va mai curăţa trenurile. Activitatea de salubrizare fiind preluată de angajaţii regiei de stat. 

Metrorex a comunicat că îşi va plăti datoriile către Alstom la rectificarea bugetară. Liderii Metrorex, au hotărât recent mărirea salariilor angajaţilor cu 7,5% din luna august. 

Compania franceză Alstom afirma, la sfârşitul lunii iunie, că valoarea restanţelor acumulate de Metrorex este echivalentă unui an de servicii prestate. 

Reprezentanţii Alstom au spus că au încercat pe cale amiabilă să recupereze sumele datorate, iar în prezent au fost deschise două acţiuni la Tribunalul Bucureşti. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite