#Meta Business Makeovers: Cum să avansezi grațios în business și în social media

0
0
Publicat:

Cine nu admiră grația și eleganța? Ele sunt dovada minunatelor lucruri pe care corpul uman le poate transmite, atunci când i se acordă atenția cuvenită și exercițiul necesar. Sunt repere pe care le apreciem de fiecare dată când le recunoaștem, fie într-un spectacol de balet, fie pe conținutul de pe rețele sociale. Campania #Meta Business Makeovers sprijină dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii din România, oferindu-le viziunea și perspectivele necesare pentru a-și stabili o strategie de creștere a vânzărilor și a bazei de clienți, prin utilizarea instrumentelor și serviciilor de pe platformele Meta.

Momentul în care un profesionist care a atins apogeul carierei – și chiar și-a dovedit excelența la cel mai înalt nivel – decide să transmită mai departe cunoștințele dobândite, merită toată recunoștința și aprecierea. Ballet Art Dance Academy este o școală de balet cu tradiție care a dus mereu arta dansului la performanțe inegalabile. Fiind deja o afacere cu tradiție, un membru al echipei a fost desemnat responsabil pentru gestionarea conturilor de social media, însă numai sub îndrumarea fondatorilor, Iolanda și Tiberiu Petrescu. Discuția cu expertul Meta a venit la fix: cei doi își doreau să își transforme integral prezența pe paginile lor de social media și aveau nevoie de o strategie pentru a face acest lucru cu succes. Sperăm că vă veți bucura de cel de-al cincilea episod al seriei noastre, dedicat Ballet Art Dance Academy. Urmăriți-ne pentru a afla împreună cu Iolanda și Tiberiu cum să extindeți audiența și să ajungeți la mai mulți oameni, cum să construiți o campanie pentru utilizatorii de telefonie mobilă și cum să personalizați calendarul de postări și campanii.

image

Social media ca o scenă pentru artă

Fondată în 2001 de Iolanda Petrescu, prim-balerina Teatrului Naţional de Operetă “Ion Dacian” și de soțul acesteia Tiberiu Petrescu, Academia este locul în care se formează noile talente ale baletului clasic și contemporan. Cei doi au început afacerea cu pași mici, într-un apartament, iar acum au două studiouri de dans, care oferă cursuri de balet pentru copii și pentru adulți, adaptate obiectivelor fiecărui cursant. Iolanda este singurul profesor de balet clasic din România recunoscut Bolshoi Academy Level B – anii de studiu 4 și 5. Planurile lor de a dezvolta și deschide o nouă școală de balet sunt oarecum dificil de îndeplinit deoarece este complicat să găsești un profesionist care să activeze în acest domeniu. Pentru promovare, aceștia folosesc platformele Facebook și Instagram, fiind foarte selectivi cu fotografiile distribuite. Se bucură de o acoperire organică, dar totuși au nevoie de o strategie de social media. Așadar, discuția cu Nikoloz Bolkvadze, Agency Partner CEE la Meta, a venit la momentul potrivit.

image

Nikoloz Bolkvadze, Agency Partner CEE la Meta i-a sfătuit pe Iolanda și Tiberiu cum să devină mai vizibili în fața publicului: “Când vă gândiți la publicitate, gândiți-vă în mod inclusiv, adică includeți mai mulți oameni, nu doar pe cei care presupuneți voi că ar fi interesați. Țineți cont și de limitările fizice realiste, cum ar fi locația. Oamenii trebuie să poată veni, fizic, la voi. Iar când vă construiți campania, asigurați-vă că faceți și comunicare vizuală, fără sunet, pentru mobil, fiindcă aceasta e varianta optimă, lumea consumă conținut în primul rând pe mobil, după cum știți. Deci trebuie să-i informați cu privire la serviciile oferite de voi. Și apoi, testați!”

Tiberiu a fost foarte încântat de discuția cu expertul și a declarat: Standardul de promovare pare să se schimbe radical în momentul în care vorbești cu un expert Meta. Atunci observi că ideea ta de a face publicitate pe canalele social media după propriul algoritm nu este nici pe departe ceea ce credeai. Pentru o bună promovare a afacerii tale și pentru a ‚targeta’ potențialii clienți din social media îți trebuie mai întâi o îndrumare profesională de la experții Meta. După ședința cu Niko am regândit complet și textele, dar mai ales materialele video și foto pentru promovarea Ballet Art. Am croit o audiență bazată pe un echilibru perfect între vizualizările organice și cele plătite, dar mai ales în a le și sincroniza între platforme: Facebook – Instagram și Instagram – Facebook.”

În urma conversației cu expertul în social media al Meta, cei doi fondatori au aflat mai multe despre instrumentele Instagram și Facebook. Niko le-a împărtășit cu generozitate recomandările sale personalizate pentru o strategie câștigătoare.

#Meta Business Makeovers este o campanie video în care compania Meta utilizează exemple reale din viața antreprenorilor români pentru a arăta potențialul uriaș pe care internetul și platformele Meta îl aduc pentru fiecare business. Deși companiile sunt conștiente că, datorită Facebook și Instagram, pot ajunge la noi clienți și pot îmbunătăți experiența utilizatorilor, încă nu știu cum să folosească pe deplin instrumentele și serviciile oferite de această platformă pentru a avea rezultate cu impact direct asupra afacerii lor. Rezultatul întâlnirilor cu expertul din cadrul programului #Meta Business Makeovers sunt cinci videoclipuri care prezintă povestea a cinci companii românești, alături de procesul de dezvoltare prin care au trecut cu ajutorul experților Meta, pentru a implementa campanii de social media de impact, adaptate specificului afacerii lor. Gazda din cadrul materialelor video este Șerban Copoț, prezentator de emisiuni TV.

Toate videoclipurile #Meta Business Makeovers România sunt disponibile pe profilul @MetaForBusiness. Află cum să-ți dezvolți afacerea cu ajutorul campaniilor de social media!

Alte sfaturi pentru IMM-uri în cadrul programului online Meta Boost - un centru de instruire online gratuită și interactivă în beneficiul întreprinderilor mici și mijlocii. Platforma oferă un cadru interactiv, permițând business-urilor să învețe, să rămână conectate și să prospere. Dar Meta Boost oferă mai mult de atât – de la oportunități de dezvoltare a competențelor și povești de succes inspiraționale, până la mentorat și un sentiment de comunitate.

Materialul a fost realizat în colaborare cu Meta.

Citește mai multe despre: meta
Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri