Mai sunt trei zile în care se pot depune proiecte pentru eficientizarea consumului de energie

0
Publicat:

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a transmis, luni, că au mai rămas trei zile în care pot depune proiecte cei care vor să obţină finanţare pentru modernizarea, monitorizarea şi eficientizarea consumului de energie la nivelul operatorilor economici în vederea asigurării eficienţei energetice în sectorul industrial.

Proiectele se pot depune până la data de 22 septembrie, Foto: Shutterstock
Proiectele se pot depune până la data de 22 septembrie, Foto: Shutterstock

PNRR. Mai sunt trei zile în care pot depune proiecte cei care vor să obțină finanțare pentru modernizarea, monitorizarea și eficientizarea consumului de energie la nivelul operatorilor economici în vederea asigurării eficienței energetice în sectorul industrial! Se mai pot depune proiecte până la data de 22 septembrie, ora 17:00!

Bugetul total estimat al schemei este echivalentul în lei a sumei de 62.000.000 euro, fonduri europene nerambursabile asigurate prin Mecanismul de Redresare și Reziliență în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență – Componenta C.6 Energie.”, a anunțat ministrul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit datelor transmise de Ministerul Energiei, valoarea maximă a ajutorului de stat care poate fi acordat prin această măsură, în baza art. 38 – Ajutoarele pentru investiții în favoarea măsurilor de eficiență energetică, din Regulamentul (UE) nr. 651/2014 de declarare a anumitor categorii de ajutoare compatibile cu piața internă în aplicarea articolelor 107 și 108 din Tratat, este de maxim 1.200.000 euro pentru o întreprindere, reprezentând 30% din costurile eligibile la care se adaugă bonusurile conform punctului 1.7. 

Finanțarea este eligibilă pentru un singur proiect (definit ca o singură intervenție și/sau pachet de intervenții) la nivelul unei întreprinderi, indiferent de numărul de sucursale/puncte de lucru/filiale pentru care aplică.

Solicitanții eligibili sunt: operatori economici – microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii, dar și întreprinderi mari, entități cu personalitate juridică înregistrate în România și care activează în conformitate cu legislaţia națională în domeniu, pe teritoriul României, respectând condiția înregistrării la ONRC.

Prin realizarea proiectelor finanțabile în cadrul acestei scheme de ajutor se urmăreşte finalizarea a cel puțin 50 de proiecte de eficiență energetică în industrie, prin care să se obțină o reducere cu cel puțin 30 % a emisiilor indirecte și directe de GES.”, anunțau, în urmă cu câteva luni, reprezentanții Ministerului Energiei.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite