Locuri de muncă pentru români în nordul Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locuri de muncă pentru români în nordul Europei: de la doctori şi şoferi de TIR până la mecanici auto şi dansatoare
Locuri de muncă pentru români în nordul Europei: de la doctori şi şoferi de TIR până la mecanici auto şi dansatoare

În ultimii ani, tot mai mulţi români îşi caută un loc de muncă într-una dintre ţările din nordul Europei, precum Danemarca, Norvegia, Suedia, Finlanda, având în vedere salariile atractive de pe aceste pieţe. „Adevărul“ vă prezintă câteva locuri de muncă pentru români în nordul Europei.

Locuri de muncă pentru români în nordul Europei. DANEMARCA

Pe site-ul specializat tjobs.ro sunt, în prezent, de anunţuri de angajare pentru români în Danemarca: muncitor necalificat, mecanic auto şi dansatoare.  

De exemplu, sunt scoase la bătaie pentru români 10 posturi de muncitori necalificaţi. Contractul de muncă este de 12-18 luni, cu posibilitate de prelungire, salariul este de 1.470 de euro pe lună şi se asigură cazare, potrivit tjobs.ro

Pentru postul de mecanic auto sunt disponibile patru posturi. Contractul este pe o perioadă de 12 luni, salariul este de 9-10 euro pe oră şi se asigură cazare. Se solicită cunoaşterea limbii engleze la nivel mediu şi deţinerea unui permis de conducere categoria B de cel puţin un an. 

Locuri de muncă pentru români în nordul Europei. NORVEGIA

Anunţurile de angajare în Norvegia postate pe tjobs.ro visează în special mecanicii auto, salariul lunar fiind cuprins între 1.600 şi 2.500 de euro, dar şi şoferii de TIR, cu salarii de până la 2.500 de euro. Şi pentru Norvegia se caută dansatoare, cu salarii de până la 5.000 de euro pe lună, potrivit tjobs.ro. 

Locuri de muncă pentru români în nordul Europei. SUEDIA

În Suedia se caută asistenţi medicali români, salariul fiind de până la 2.600 de euro pe lună. Programul este part-time. Se cere experienţă de cel puţin cinci ani ca asistent medical, cunoaşterea limbii engleze la nivel mediu şi suedeză începător, dar şi deţinerea de permis de conducere categoria B de cel puţin trei ani. 

O altă firmă recrutează români pentru a lucra ca şoferi pe TIR, cu un salariu de 1.700 de euro pe lună. Se cere experienţă de cel puţin trei ani ca şofer, cunoaşterea limbii engleze la nivel începător şi deţinerea de permis de conducere categoria C de cel puţin un an.

Locuri de muncă pentru români în nordul Europei. FINLANDA

Potrivit anunţurilor de pe tjobs.ro, pentru Finlanda sunt disponibile 50 locuri de muncă pentru postul de zidar. Pentru aceştia, se cere experienţă de minimum cinci ani, limba engleză - nivel mediu şi permis de conducere categoria B. Salariul este de 14 euro pe lună.  

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite