Locuri de muncă pentru români în nordul Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locuri de muncă pentru români în nordul Europei: de la doctori şi şoferi de TIR până la mecanici auto şi dansatoare
Locuri de muncă pentru români în nordul Europei: de la doctori şi şoferi de TIR până la mecanici auto şi dansatoare

În ultimii ani, tot mai mulţi români îşi caută un loc de muncă într-una dintre ţările din nordul Europei, precum Danemarca, Norvegia, Suedia, Finlanda, având în vedere salariile atractive de pe aceste pieţe. „Adevărul“ vă prezintă câteva locuri de muncă pentru români în nordul Europei.

Locuri de muncă pentru români în nordul Europei. DANEMARCA

Pe site-ul specializat tjobs.ro sunt zeci de anunţuri de angajare pentru români în Danemarca: de la doctori şi şoferi pe TIR până la mecanici auto şi dansatoare. 

De exemplu, sunt scoase la bătaie pentru români 10 posturi de medici specialişti neurologi, cu cel puţin trei ani de experienţă, care să lucreze în sectorul medical privat sau public. Contractul de muncă este pe o perioadă nedeterminată, salariul variază în funcţie de experienţă între 80.000 şi 90.000 de euro pe an (6.700 şi 7.500 de euro pe lună), se oferă curs de limbă daneză pe o perioadă de şase luni la Budapesta, şase săptămâni de concediu plătit şi transport plătit. În plus, se acordă asistenţă pentru găsirea unui loc de muncă şi pentru partener, dar şi o grădiniţă sau şcoală pentru copii. 

Compania Infomunca recrutează 45 de şoferi profesionişti categoria C+E pentru Danemarca. Se transportă marfă în toată Europa, iar programul de muncă este de opt săptămâni pe camion şi trei săptămâni în concediu plătit, potrivit tjobs.ro. Salariul este de 1.500-2.000 de euro pe lună.  

Locuri de muncă pentru români în nordul Europei. NORVEGIA

Anunţurile de angajare în Norvegia postate pe tjobs.ro visează în special mecanicii auto, salariul lunar fiind cuprins între 1.600 şi 2.500 de euro, dar şi şoferii de TIR, cu salarii de până la 2.500 de euro. Şi pentru Norvegia se caută dansatoare, cu salarii de până la 6.500 de euro pe lună, potrivit tjobs.ro. 

Locuri de muncă pentru români în nordul Europei. SUEDIA

În Suedia se caută farmacişti români pentru oraşe mici şi comune, salariul fiind cuprins între 2.700 şi 3.100 de euro pe lună. Se acordă curs gratuit de suedeză, contractul este pe minimum trei ani, iar programul de muncă este de 40 de ore pe săptămână, lucrându-se în ture, inclusiv în weekend. 

O altă firmă recrutează români pentru a lucra ca şofer în Suedia, într-un parc de distracţii. Acesta trebuie să deţină permis de conducere categoria B+C şi să efectueze transportul atunci când parcul de distracţii îţi mută locaţia. Salariul este de 35 de euro/zi, plata de face săptămânal (700-850 de euro pe lună), se asigură masa şi cazarea în rulote/vagon de circ.  

Locuri de muncă pentru români în nordul Europei. FINLANDA

Potrivit anunţurilor de pe tjobs.ro, pentru Finlanda sunt disponibile 10 locuri de muncă pentru postul de supervizor vopsitori industriali. Pentru aceştia, se cere experienţă de minimum cinci ani, se asigură echipament de lucru, iar oferta salarială este potrivit Acordului Colectiv de Muncă reglementat de legislaţia finlandeză. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite