Lista adreselor la care contribuabilii din Bucureşti şi Ilfov îşi pot plăti taxele cu cardul. ANAF: Patru bănci ofertează pentru ghiseul.ro

0
0
Fiscul continuă programul de digitalizare
Fiscul continuă programul de digitalizare

Contribuabilii persoane fizice din Bucureşti şi judeţul Ilfov pot plăti taxele şi impozitele fiscale şi nefiscale cu cardul bancar la ghişeele din sediile administraţiilor începând de luni, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor.

„Persoanele fizice din municipiul Bucureşti şi din judeţul Ilfov vor putea plăti cu ajutorul cardului bancar la ghişeu, începând de astăzi, 29.08.2016“, se menţionează în comunicat.

În acest scop au fost instalate 37 de POS-uri, în 21 de sedii care aparţin Administraţiilor Sectoarelor 1-6 ale Finanţelor Publice, Activităţii de Trezorerie şi Contabilitate Publică a Municipiului Bucureşti şi unităţilor de trezorerie subordonate (Trezoreriile Statului — Sectoarele 1-6 şi Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publică a Judeţului Ilfov).


Ce bănci ofertează pentru ghiseul.ro

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a primit patru oferte pentru frunizarea de servicii bancare de acceptare a plăţilor de impozite, taxe, contribuţii şi a altor sume datorate bugetului, efectuate cu cardul bancar în Sistemul Naţional Electronic de Plăţi (SNEP), disponibil la adresa www.ghiseul.ro.

Ofertele au fost depuse de Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, Banca Comercială Română (BCR) şi Garanti Bank.

Valoarea fără TVA a contractului a fost estimată între 1,56 milioane de lei şi 1,87 milioane de lei, potrivit datelor ANAF.

Toate tranzacţiile efectuate prin SNEP vor fi comisionate cu cel mult 2% din valoare, dar suma nu va depăşi 30 lei, care va fi suportată de Fisc.

Se pot face plăţi şi din străinătate

SNEP va accepta la plată cardurile emise sub sigla VISA, MasterCard sau echivalent, indiferent de ţara în care aceste instrumente au fost emise.

În prima parte a lunii august, Ministerul Finanţelor a aprobat, printr-un ordin, lista impozitelor, amenzilor şi a altor creanţe fiscale care vor putea fi achitate prin SNEP.

Conform Ordinului MFP 1.375/2016, persoanele fizice rezidente şi nerezidente vor putea plăti 42 de tipuri de impozite (pe venit din activităţi independente, salarii, cedarea folosinţei bunurilor, drepturi de proprietate intelectuală, dobânzi, premii, activităţi agricole, dividende, transferul titlurilor de valoare etc), precum şi TVA, contribuţii de asigurări, accize.

Totodată, vor putea fi achitate amenzi date de Antifrauda Fiscală, amenzi judiciare, penalităţi de nedeclarare.
În primele patru luni ale acestui an, prin ghiseul.ro au fost realizate circa 76.000 de plăţi cu cardul, în valoare totală de peste 21 de milioane de lei.

Pentru comparaţie, în perioada martie 2011-2016, pe www.ghiseul.ro au fost efectuate peste 250.000 de plăţi în sumă de peste 70 de milioane de lei.

Lansat în 2011, www.ghiseul.ro este un proiect iniţiat în parteneriat de Agenţia pentru Agenda Digitală a României (AADR) şi Asociaţia de Plăţi Electronice din România (APERO), care permite plata online cu cardul a taxelor şi impozitelor locale, precum şi a amenzilor de circulaţie.

Principalul avantaj al plăţii impozitelor şi taxelor locale online cu orice card pe www.ghiseul.ro este posibilitatea de a plăti oricând şi de oriunde, fără comision.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite