Creşte numărul de impozite pe care românii le pot achita online cu cardul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele fizice pot plăti acum pe internet 42 de impozite FOTO Adevărul
Persoanele fizice pot plăti acum pe internet 42 de impozite FOTO Adevărul

Persoanele fizice şi juridice pot plăti un număr mai mare de impozite prin Sistemul Electronic Naţional de Plăţi – ghiseul.ro, potrivit unui ordin al ministrului Finanţelor Publice, publicat miercuri în Monitorul Oficial.

Ordinul prevede tipurile de creanţe fiscale care pot fi plătite prin intermediul cardurilor bancare în sistemul online prin intermediul Sistemului Naţional Electronic de Plăţi. „Un

Număr de 42 impozite datorate de aceşti contribuabili vor putea fi plătite prin intermediul cardului bancar în sistem online prin intermediul sistemului naţional electronic de plăţi,  cunoscut în viaţa de zi cu zi ca şi ghiseul.ro“, arată consultantul fiscal Adrian Benţa. 

Consultantul fiscal arată că pintre impozitele ce pot fi plătite se regăseşte impozitul pe venitul din activităţi independente, impozitul pe venitul din cedarea folosinţei bunurilor, impozitul pe venitul din activităţi agricole, impozitul pe venitul din alte surse, impozitul pe venitul datorat de nerezidenţi în România, accize, contribuţii şi asigurări sociale, taxă pe valoarea adăugată sau amenzi judiciare şi amenzi aplicate de Direcţia Antifraudă.

În luna iulie, Anca Dragu, ministrul Finanţelor Publice, declara că din septembrie ar putea fi operabil şi sistemul online de plată a taxelor şi impozitelor prin intermediul ghişeul.ro.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri