Linia de metrou către Aeroportul Otopeni va fi construită de o companie din Turcia. Cât va costa

0
Publicat:

Contractul în valoare de 1,28 miliarde de lei (fără TVA) pentru proiectarea şi execuţia secţiunii Tokyo - Aeroport Otopeni a fost atribuit unei asocieri de constructori şi proiectanţi din Turcia, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Un nou sector al liniei de metrou M6 va fi cosntruit, Foto: Facebook Sorin Grindeanu
Un nou sector al liniei de metrou M6 va fi cosntruit, Foto: Facebook Sorin Grindeanu

A fost desemnat câștigătorul contractului pentru construcția unui nou sector al liniei de metrou M6 care va asigura legătura cu Aeroportul Internațional Henri Coandă. Contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii Tokyo - Aeroport Otopeni a fost atribuit unei Asocieri de constructori și proiectanți din Turcia. Contractul are o valoare de 1,27 miliarde de lei (fără TVA).”, a transmis, marți, oficialul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, finanțarea contractului este asigurată din fonduri de la bugetul de stat și fonduri externe rambursabile, iar lucrările sunt programate să dureze 48 luni de la data emiterii Ordinului de Începere.

Lotul 1.2 (Tokyo - Aeroport Otopeni) al Magistralei 6 va avea o lungime de 7,6 km.

Vor fi realizate 6 staţii de metrou: Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Brătianu, Aeroport Otopeni. După finalizare, acest lot va completa traseul Magistralei 6 de metrou şi va asigura legătura între actuala staţie de metrou 1 Mai existentă şi Aeroportul Otopeni", a mai notat Grindeanu.

Întreaga Magistrală 6 a metroului bucureştean va avea o lungime de 14,2 km şi 12 staţii de metrou, a subliniat ministrul.

Foto: Facebook Sorin Grindeanu
Foto: Facebook Sorin Grindeanu

Potrivit unui comunicat al Metrorex, câştigătorul licitaţiei restrânse organizată pentru atribuirea contractului de achiziţie sectorială având ca obiect: „Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă (Magistrala 6 1 Mai - Otopeni). Proiectare şi execuţie lucrări structură de rezistenţă pentru Lotul 1.2: Tokyo - Aeroport Otopeni" a fost desemnat pe baza criteriului de atribuire „Cel mai bun raport calitate - preţ".

Câştigătorul procedurii de atribuire este Asocierea Gulermak Aazir Sanayi Inşaat Ve Taahhut A.S.- Somet SA.

Informarea privind rezultatul procedurii de atribuire a fost transmisă astăzi, 28.02.2023, ora 14.30 în Sistemul de Achiziţii Publice (SEAP)", precizează Metrorex.

Sursele de finanţare ale contractului sunt bugetul de stat şi fonduri externe rambursabile - credit extern JICA.

Proiectul Magistrala 6 „Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă" contribuie, prin realizarea sa, la dezvoltarea economiei regionale şi îmbunătăţirea mediului urban, prin reducerea blocajelor de trafic, a accidentelor rutiere şi a poluării aerului, fiind un proiect de utilitate publică de interes naţional.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite