Licitaţia pentru Oltchim va avea loc pe 3 februarie 2014. Activele, evaluate la 305 milioane de euro
0Companiile interesate să cumpere acţiunile deţinute de Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT) la Oltchim SPV, care controlează activele combinatului chimic, vor putea depune oferte până la 31 ianuarie 2014.
Anterior, termenul-limită pentru depunerea documentelor de privatizare era 17 ianuarie, potrivit declaraţiilor făcute de către Andrei Gerea, ministrul Economiei.
Activele Oltchim SPV sunt evaluate la 305,24 milioane de euro, valoare care nu reprezintă limita maximă de preţ, au anunţat joi firmele Rominsolv şi BDO Business Restructuring, administratorii judiciari ai combinatului.
Selecţia firmei care va cumpăra toate acţiunile Oltchim la Oltchim SPV va avea loc în 3 februarie. Oltchim este în insolvenţă din ianuarie 2013. Firma Oltchim SPV a fost înfiinţată în decembrie.
Până acum s-au arătat interesate mai multe companii şi consorţii. SIF-urile s-au aliat cu Chimcomplex Borzeşti, controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza, acţionarul minoritar PCC SE s-a aliat cu fondul de investiţii Fortissimo, în vreme ce traderul rus Oil Gas Trade a venit cu o scrisoare de recomandare din partea gigantului rus Gazprom.
De asemenea, două companii chineze, Baota Petrochemical şi Junlun Petroleum au semnat o scrisoare de intenţie cu reprezentanţii Ministerului Economiei.
Mai puteţi citi:
Grupurile chineze BAOTA Petrochemical Group şi JUNLUN Petroleum Co, interesate de preluarea combinatului Oltchim Administratorii judiciari ai Oltchim au semnat o scrisoare de intenţie cu reprezentanţii BAOTA Petrochemical Group şi JUNLUN Petroleum Co, care sunt interesate de preluarea combinatului vâlcean.
O nouă dată pentru privatizarea Oltchim: tranzacţia s-ar putea finaliza în iunie 2014. Andrei Gerea, noul ministru al Economiei, a avansat o nouă dată pentru privatizarea Oltchim: iunie 2014, în cazul în care combinatul vâlcean va găsi capital de lucru. În situaţia în care nu va găsi, termenul rămâne luna februarie 2014, aşa cum se anunţase anterior.
Marian Pârvu, şeful platformei petrochimice Bradu de la Piteşti, a fost numit director general al Oltchim. Noul director general al Oltchim Râmnicu Vâlcea este Marian Pârvu, şeful platformei petrochimice Bradu de la Piteşti, secţie a combinatului, decizia luându-se în cadrul unei întâlniri la Ministerul Economiei.
Înainte de întâlnirea cu ministrul Economiei, sindicaliştii din Oltchim ameninţă cu reluarea protestelor. Corneliu Cernev, liderul Sindicatului „Victoria Oltchim” ameninţă cu reluarea protestelor dacă ministrul Andrei Gerea nu va fi receptiv la problemele angajaţilor. Sindicaliştii şi parlamentarii vâlceni se întâlnesc mâine cu Andrei Gerea, noul ministru al Economiei.
Liderii de sindicat de la Arpechim sunt aşteptaţi mâine de ministrul Economiei. Ministrul Economiei,deputatul de Piteşti Andrei Gerea i-a chemat pe reprezentanţii sindicatului de la Arpechim la întâlnirea pe care o va avea miercuri cu reprezentanţii Oltchimului şi administratorii judiciari.
Sindicaliştii din Oltchim şi parlamentarii vâlceni, cu „jalba-n proţap” la noul ministru al Economiei. Liderii sindicali din Oltchim au avut astăzi o întâlnire cu parlamentarii vâlceni şi conducerea combinatului în urma căreia au stabilit să se deplaseze la Bucureşti pentru a-l întreba pe noul ministru al Economiei ce are de gând cu societatea din Râmnicu Vâlcea.
Gerea a depus jurământul de credinţă. Băsescu: Aveţi două misiuni importante: Oltchim şi Cuprumin. Premierul Victor Ponta a trimis miercuri preşedintelui Traian Băsescu propunerea de numire în funcţia de ministru al Economiei a liberalului Andrei Gerea. Şeful statului a aprobat propunerea liberalilor şi a semnat decretul de numire a lui Gerea în funcţia de ministru al Economiei.
Obiectivul lui Gerea: privatizarea Oltchim. Andrei Gerea a fost ales în unanimitate, ieri, de conducerea PNL, ca succesor al lui Varujan Vosganian la Ministerul Economiei.