Isărescu: Cooperarea din regiunea Mării Negre trebuie să aibă loc şi în mediul de afaceri şi în societatea civilă, nu doar la nivel politic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cooperarea din regiunea Mării Negre a fost iniţiată la nivel politic şi trebuie să implice şi mediul de afaceri şi societatea civilă, deoarece o asemenea cooperare este foarte importantă în contextul schimbărilor ce au avut loc la nivel regional şi mondial din ultimii ani, a declarat guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, citat de Agerpres.

„Cu toţii suntem de acord că regiunea Mării Negre reprezintă o provocare din ce în ce mai mare pentru agenda europeană. Abordarea regională face ca actorii principali să înţeleagă că problemele comune trebuie abordate împreună. În ultimii cinci ani, regiunea şi întreaga lume s-au confruntat cu multe probleme: schimbările rapide au influenţat modul în care oamenii aleg să privească spre viitor“, a declarat marţi Isărescu în cadrul unei conferinţe dedicate cooperării în regiunea Mării Negre, cu accent pe securitatea energetică şi alimentară.

Guvernatorul BNR a subliniat faptul că dacă nu există o implicare activă din partea sectorului privat şi a societăţii civile, cooperarea regională din Marea Neagră, deşi poate să fie iniţiată la nivel politic, nu va putea fi implementată.

Totodată, Isărescu a amintit de înfiinţarea Clubului Guvernatorilor de la Marea Neagră din 1998 de către nouă bănci centrale de la nivelul Mării Negre şi din Asia Centrală. Clubul a ajuns să întrunească încă 13 ţări în următorii ani, inclusiv China.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite