Investitorii străini: Primele măsuri luate de Guvern, un pas spre continuitate. Dar sunt încă multe de făcut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Investitorilor Străini (FIC) afirmă că primul set de măsuri economice luate de Guvernul României a fost un pas spre a oferi continuitate companiilor aflate în dificultate, dar sunt încă multe lucruri de făcut.

„Dorim să continuăm acest parcurs pentru a asigura un viitor mai bun pentru toată lumea. Planificarea continuităţii economice este importantă acum, deoarece acţionarii fac strategii şi sondează modalităţile de a continua operaţiunile pe durata pandemiei de coronavirus. Panica se răspândeşte mai repede decât COVID-19, deoarece platformele globale amplifică incertitudinile şi dezinformarea. Membrii FIC sunt dornici să păstreze un dialog deschis şi onest cu omologii lor români, cu autorităţile şi cu toţi partenerii lor sociali. Suntem, ca întotdeauna, pregătiţi şi dispuşi să aducem expertiza şi cunoştinţele noastre într-un efort constructiv, pentru a depăşi problemele economice”, afirmă reprezentanţii FIC.

Consiliul Investitorilor Străini (FIC) consideră că, în aceste zile de criză globală, mai mult ca niciodată, interdependenţa este crucială pentru bunăstarea comună. „FIC reuneşte peste 120 de companii multinaţionale, iar misiunea noastră devine şi mai importantă în perioadele de incertitudine, pentru că noi considerăm că dialogul dintre factorii de decizie şi comunitatea de afaceri se află în centrul atenuării riscurilor pe care COVID-19 le prezintă pentru economia românească”, afirmă investitorii.

Potrivit lor, protejarea celor 185.000 de angajaţi români din companiile FIC a fost prima acţiune, primul gând. „Ne bazăm pe ei pentru că împreună realizăm o cifră de afaceri de aproximativ 23% din PIB-ul României. Întreruperea muncii şi a mobilităţii salariaţilor vor duce la scăderi ale productivităţii, ale consumului şi credem în eficienţa măsurilor care trebuie luate de Guvern pentru a atenua efectele economice care ne afectează pe fiecare dintre noi. În egală măsură, înţelegem că fiecare dintre noi are un rol responsabil şi că această perioadă dificilă ne va întări solidaritatea”, afirmă FIC.

Totodată, FIC susţine că mulţi dintre membrii au fost proactivi şi au oferit ajutor sistemului medical. „Sistemul medical din România este sistemul medical al tuturor. Depindem unul de celălalt şi suntem egali în faţa adversităţii. Autorităţile, angajaţii şi clienţii noştri pot conta ca fiecare membru FIC va face tot posibilul şi va sprijini în toate modurile depăşirea acestei perioade. Nu în ultimul rând, încurajăm autorităţile să iniţieze discuţii cu toate organizaţiile internaţionale, cum ar fi Comisia Europeană, FMI sau Banca Mondială şi să utilizeze toate resursele disponibile pentru a uşura efortul bugetului naţional. Dacă este nevoie, membrii FIC sunt aici pentru a sprijini acest demers cu expertiza lor şi cu cunoştinţe temeinice despre ceea ce se întâmplă în economie”, afirmă FIC.

Consiliul Investitorilor Străini (FIC) este asociaţia care aduce împreun peste 120 dintre cei mai mari investitori cu capital străin din România, cu o cifră de afaceri cumulată care reprezintă o cincime din economie şi care au o contribuţie semnificativă la bugetul de stat. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite