Viitori pensionari ai României, investitori la cel mai mare transportator de mărfuri fluviale din România

Viitori pensionari ai României, investitori la cel mai mare transportator de mărfuri fluviale din România

Foto: Arhivă Adevărul

Cel mai mare administrator de fonduri de pensii private din România, NN Pensii, a achiziţionat 7,58% din Transport Trade Services (TTS), ceea ce înseamnă că circa 2 milioane de salariaţi români au ajuns investitori indirecţi la cel mai mare transportator de mărfuri pe Dunăre.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui raport din 11 iunie 2021 al Bursei de Valori Bucureşti, 10,18% din TTS a fost cumpărat de grupul olandez NN, dintre care 7,58% prin NN Pensii, 0,86% prin NN Asigurări de Viaţă şi 1,74% prin NN Investment Partners. 
 
Acţiunile TTS vor intra la tranzacţionare luni, 14 iunie 2021. TTS a derulat din 24 mai şi până pe 4 iunie o ofertă de vânzare de acţiuni de 288 mil. lei, primul IPO din ultimii peste trei ani.
 
Din 24 mai şi până pe 4 iunie 2021, cu excepţia zilei de 1 iunie când bursa nu a tranzacţionat, micii investitori au alocat 465 mil. lei, echivalentul a circa 52 mil. lei pe zi (10,5 mil. euro) pentru cea mai mare ofertă de listare din ultimii ani şi care va aduce un nou sector la Bursa românească – cel al transporturilor fluviale.
 
Preţul la care a fost închisă oferta de listare a TTS este de 19,2 lei pe acţiune, aproape de minimul intervalului de subscriere, adică o ofertă de 288 mil. lei şi o capitalizare anticipată de 576 mil. lei. Investitorii mici au putut subscrie la preţul maxim de 21 lei pe acţiune, adică au alocat circa 464 mil. lei.
 
Şi Pavăl Holding, vehiculul de investiţii financiare al fraţilor Adrian şi Dragoş Pavăl, fondatori şi acţionari ai Dedeman, a cumpărat 5,3% din transportatorul de mărfuri pe Dunăre Transport Trade Services pentru 31 milioane de lei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările