Un tronson din Drumul Expres Craiova – Piteşti, scos la licitaţie

Un tronson din Drumul Expres Craiova – Piteşti, scos la licitaţie

Compania de Drumuri a scos, joi, la licitaţie, proiectarea şi execuţia tronsonului 4 al Drumului Expres Craiova – Piteşti, un contract în valoare de 909 milioane de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Miercuri, 21.08.2019, a fost publicat în sistemul electronic de achiziţii publice (SICAP) anunţul de participare pentru procedura de atribuire a contractului având ca obiect „Proiectare şi execuţie «Drum Expres Craiova - Piteşti» Tronsonul 4”.

Tronsonul 4 cu o lungime de aproximativ 31 km, va fi construit între limita administrativă dintre judeţele Olt şi Argeş şi intersecţia cu autostrada 1 Bucureşti - Piteşti şi va tranzita teritoriile localităţilor Lunca Corbului, Albota, Costeşti, Bradu, Suseni şi Oarja.

Valoarea estimată a contractului este de 909.669.122 lei fără TVA.

Durata contractului este de 96 luni şi cuprinde: 12 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de execuţie a lucrărilor şi 60 de luni perioada de garanţie. Perioada de garanţie a lucrărilor poate creşte până la 120 luni,în funcţie de oferta operatorului economic ce va fi desemnat caştigător.

Data limită de depunere a ofertelor a fost stabilită pentru 24 octombrie 2019.

Pentru tronsoanele 1 şi 2, CNAIR a semnat contractele de la finele lui 2018, iar din mai 2019 au început primele lucrări pe şantier.

La începutul lunii iulie, preşedintele Ford România, britanicul Ian Pearson, s-a arătat dezamăgit de stadiul lucrărilor la drumul expres Craiova-Piteşti, în condiţiile în care autorităţile au promis că centura oraşului Balş va fi gata până la finalul anului.

Ulterior, CNAIR a anunşat că s-a urgentat proiectul drumului expres Craiova - Piteşti, fiind scurtată perioada de proiectare, dar şi cea de execuţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: