Românii pot investi în titlurile de stat Tezaur şi în luna aprilie

Românii pot investi în titlurile de stat Tezaur şi în luna aprilie

Foto: Arhivă Adevărul

Românii pot subscribe, în perioada 1-26 aprilie, pentru titluri de stat în cadrul programului TEZAUR, cu dobânzi de 2,95% pentru scadenţa de 1 an, 3,35% pentru scadenţa de 3 ani şi 3,75% pentru scadenţa de 5 ani, a anunţat, miercuri, Ministerul Finanţelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Titlurile de stat sunt emise în forma dematerializată, au valoare nominală de 1 leu, iar dobânda anuală este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. 
 
De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului TEZAUR  sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans.
 
”Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. ”, transmite sursa citată.
 
Potrivit Ministerului Finanţelor, titlurile de stat pot fi între1-26 aprilie 2021 de la unităţile Trezoreriei Statului; între 1-22 aprilie 2021 pentru mediul rural şi 1-23 aprilie 2021 pentru mediul urban prin Compania Naţională Poşta Română.
 
”Alternativa de economisire propusă de Ministerul Finanţelor se bucură de un interes crescut al românilor, deoarece veniturile/câştigurile aferente sunt neimpozabile.”, informează Ministerul Finanţelor.
 
Totodată, deţinătorii de titluri de stat TEZAUR lansate în cadrul emisiunilor anterioare şi care au ajuns la maturitate pot reinvesti disponibilităţile neridicate la scadenţă aferente acestor emisiuni anterioare prin subscrierea în cadrul emisiunilor de titluri de stat lansate în luna aprilie în cadrul Programelor de titluri de stat pentru populaţie TEZAUR.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările