OFICIAL Linia ferată de mare viteză Ploieşti-Suceava, pe lista investiţiilor strategice în parteneriat public-privat

OFICIAL Linia ferată de mare viteză Ploieşti-Suceava,
pe lista investiţiilor strategice în parteneriat public-privat

Linia ferată de mare viteză Ploieşti-Suceava intră pe lista proiectelor strategice care vor fi dezvoltate în parteneriat public-privat, a anunţat miercuri premierul Viorica Dăncilă.

Ştiri pe aceeaşi temă

„O măsură din domeniul investiţiilor pe care o discutăm astăzi se referă la includerea pe lista proiectelor strategice care vor fi dezvoltate în parteneriat public-privat a proiectului privind construcţia liniei ferate de mare viteză Ploieşti-Suceva. Astfel, numărul proiectelor de investiţii strategice pe care le vom demara în parteneriat public-privat ajunge la 22”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Potrivit ei, linia ferată de mare viteză Ploieşti-Suceava va avea lungime de aproximativ 505 km şi va reduce semnificativ timpul de legătură dintre Capitală şi principalele oraşe de pe traseu. Totodată, va fi creată şi posiblitatea realizării unor conexiuni cu Republica Moldova.

Proiectul urmează să fie pregătit în perspectiva atribuirii în parteneriat public-privat de către Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, a mai spus premierul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările