Investiţie de 6 milioane de euro într-un abator, în cadrul proiectului „Alege Oaia“

Investiţie de 6 milioane de euro într-un abator, în cadrul proiectului „Alege Oaia“

Coordonatorul de proiect pentru programul „Alege Oaia!” va investi şase 6 milioane de euro într-un abator destinat cărnii de oaie şi un spaţiu de tranşare cu o capacitate de 50 de tone pe zi, se precizează într-un comunicat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Investitorul, Cooperativa Ţara Mea,  a semnat un parteneriat cu cele trei federaţii şi 10 asociaţii de oieri din România, care adună circa 95% din producţia românească de carne de oaie. De altfel, Cooperativa a devenit coordonatorul de proiect pentru programul 'Alege Oaia!', în cadrul căruia s-a ocupat de întregul proces de la sacrificare, la tranşare, ambalare şi livrare către hipermarketuri. 
 
„Sacrificarea animalelor nu este o problemă, dar tranşarea este complicată. De exemplu, într-un abator, ai comenzi de 200 de animale pe serii, şi nu de 2.000. Asta înseamnă că sala de tranşare trebuie igienizată înainte, se tranşează cele 200 de oi, după care se dezinfectează din nou, pentru a se putea relua tranşarea la porc. Sunt doar două abatoare pentru ovine în România, dar lucrează doar pentru export', a explicat Florin Burculescu, preşedintele Coopertivei Ţara Mea.
 
Cooperativa a început să populeze şi fermele care fac parte din Programul naţional pentru carne de porc 100% românească cu până la 1.000 de capete pe zi. Potrivit oficialilor Cooperativei, abatoarele controlează piaţa, în timp ce fermierii nu pot face profit din cauza fluctuaţiilor artificiale de preţ. Sub umbrela Cooperativei activează aproximativ 800 de fermieri cu activităţi de la cultivarea legumelor, la procesarea lactatelor şi a cărnii de porc, oaie şi pasăre.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările