Drulă: Următorii 10 ani vor fi decada transformaţională pentru infrastructura ţării. Finanţarea europeană va fi cheia

Drulă: Următorii 10 ani vor fi decada transformaţională pentru infrastructura ţării. Finanţarea europeană va fi cheia

FOTO Facebook

Ministerul Transporturilor şi  Regia Autonomă Aeroportul Internaţional “George Enescu” Bacău, au  încheiat, miercuri, contractul de finanţare pentru proiectul „Creşterea gradului de siguranţă şi securitate la Aeroportul Internaţional George Enescu Bacău”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Obiectivul general al contractului de finanţare  „Creşterea gradului de siguranţă şi securitate la Aeroportul Internaţional George Enescu Bacău” constă în creşterea conectivităţii şi mobilităţii zonei printr-un volum crescut al pasagerilor care vor tranzita aeroportul. Proiectul prevede achiziţionarea de echipamente de siguranţă şi securitate.
 
Valoarea totală a proiectului este de 69.201.992,82 lei, din care 44.358.874,73 lei (85%) reprezintă contribuţie FEDR şi 6.784.298,46 lei este contribuţie de la Bugetul de Stat (13)% la care se adaugă contribuţia Consiliului Judeţean Bacău în valoare de 1.043.738,24 lei  reprezentând 2% cofinanţarea eligibilă a beneficiarului.
 
Perioada de implementare a Proiectului este de 47  luni, respectiv între data de 01.08.2018 şi 30.06.2022.
”Aşa cum am spus şi la preluarea mandatului, unul dintre obiectivele esenţiale pentru mandatul meu este atragerea a cât mai multor finanţări din fondurile europene pentru infrastructură.
 
Semnarea contractului de finanţare pentru Aeroportul Internaţional “George Enescu” Bacău este semnalul pe care îl dăm pentru locuitorii din Moldova pe care îi asigur că această zonă, uitată de atâtea guverne, va avea în perioada următoare tot sprijinul care este necesar pentru dezvoltarea infrastructurii. Avem proiecte pentru care vor fi scrise documentaţii cu respectarea tuturor exigenţelor comunitare astfel încât să fie admise la finanţare iar banii alocaţi României să nu mai fie pierduţi.
 
Munca mea şi a echipei de la Minister şi din companii va fi orientată spre transformarea infrastructurii României, iar finanţarea europeană este cheia realizării acestui lucru. De aceea voi insista ca să avem cât mai multe proiecte mature atât de necesare pentru dezvoltarea infrastructurii româneşti”, a declarat ministrul Cătălin Drulă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările