ING: Carrefour ar putea pleca din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se zvoneşte că retailerul francez Carrefour ar putea să închidă operaţiunile în nouă ţări în această vară, printre care şi România, potrivit unui raport ING, citat de site-ul retaildetail.eu.

Cel mai mare retailer european şi al doilea la nivel mondial ar putea să îşi anunţe ieşirea din Argentina(658 de magazine), Belgia(632), Grecia (897), Italia(1.302), Malaesia(39), Polonia(335), România(55) Taiwan(63) şi Turcia(1.138), se mai arata in raportul ING.

Citiţi şi:

McDonald’s şi Carrefour, prinse că vindeau carne expirată

Hipermarketurile pariază pe mărcile proprii

Danone, Coca-Cola, Orange, Volkswagen, BCR, Google – cele mai iubite branduri

Vânzările Carrefour în România au ajuns anul trecut la 1,184 miliarde euro

Potrivit analiştilor, Georges Plassat va prelua funcţia de CEO al companiei în această vară, acesta arătându-se dispus să ia măsuri dure pentru a redresa rezultatele slabe ale retailerului francez.

Grupul a anunţat o creştere a vânzărilor cu doar 1,5% în primul trimestru, până la 22,5 miliarde de euro, declinul pieţelor din Europa de Sud-Est fiind contrabalansat de evoluţia mai bună din America Latina şi Asia.

Potrivit unor zvonuri din piaţă, un anunţ oficial ar putea să fie făcut odată cu anunţarea rezultatelor financiare semestriale din 2012.

Pieţele emergente nu au adus rezultatele aşteptate de către actualul CEO al Carrefour, Lars Olofsson, şi nici planul acestuia de resuscitare a hipermaketurilor, care era considerat mândria companiei, dar care a ajuns sa reprezinte în final doar o slăbiciune.

În România, vânzările Carrefour au crescut cu 3,6% în primul trimestru al acestui an, la 277 milioane euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite