Încă o bancă lansează plata cu ceasul: cum funcţionează serviciul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Utilizatorii spun că este o opţiune simplă de plată, mai ales pentru cei în mişcare. FOTO Shutterstock
Utilizatorii spun că este o opţiune simplă de plată, mai ales pentru cei în mişcare. FOTO Shutterstock

Plăţile contactless au luat amploare în România, băncile ajungând să se întreacă în astfel de oferte adresate consumatorilor. Astfel, una dintre cele mai cunoscute bănci din România a anunţat lansarea unui nou serviciu - plata cu ceasul.

Raiffeisen Bank lansează Garmin Pay, o nouă modalitate de plată contactless la POS, inclusiv în rate fără dobândă, pentru clienţii Raiffeisen Bank utilizatori de ceasuri Garmin. Ceasurile Garmin sunt cel mai des folosite pentru măsurarea performanţei sportive. Astfel, Garmin Pay este o opţiune de simplă de plată mai ales pentru cei în mişcare.

Pentru activarea Garmin Pay, clienţii vor descarcă pe telefonul mobil aplicaţia Garmin Connect, disponibilă în App Store şi Google Play, şi vor seta portofelul virtual în câţiva paşi: selectează ceasul Garmin compatibil Garmin Pay, pe care-l deţin; aleg o parolă din patru cifre şi înrolează cardurile Raiffeisen Bank, de credit sau de debit. Fiecare card înrolat va fi confirmat printr-un cod primit prin SMS pe numărul de telefon declarat în relaţie cu banca.

După activarea Garmin Pay, pentru a plăti direct cu ceasul, clienţii apasă lung butonul lateral şi selectează iconiţa “portofel” (Wallet), apoi apropie ceasul de POS. Pentru a creşte siguranţa plăţilor, parola din patru cifre va fi cerută o data la 24 de ore sau atunci când ceasul Garmin este pus din nou la mână.

Utilizarea Garmin Pay este gratuită, atât în tara, cât şi în străinătate, iar plăţile cu ceasul Garmin sunt realizate fară taxe sau comisioane suplimentare.

Garmin Pay completează universul de plăţi digitale oferite clienţilor Raiffeisen Bank în 2019, alături de aplicaţiile de plată cu telefonul: RaiPay, pentru sistemul de operare Android, şi Apple Pay, pentru iOS.

Lansarea Garmin Pay de către Raifeisen Bank survine la un an de la lansarea Fitbit Pay de către Banca Transilvania.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite