Ce se construieşte în locul fostei fabrici de pâine Pajura din Bucureşti şi cine va fi principalul chiriaş

Ce se construieşte în locul fostei fabrici de pâine Pajura din Bucureşti şi cine va fi principalul chiriaş

Fabrica de pâine Pajura a fost vândută unui important dezvoltator imobiliar cu tot cu suprafaţa de 16.000 de mp, situată în apropiere de Bucureştii Noi, compania anunţând că va finaliza proiectul în vara anului 2021.

Portland Trust a cumpărat anul trecut terenul de la Pajura SA, în schimbul unei sume de circa 5 milioane de euro, cu gândul de a construit o importantă clădire de birouri, J8 Office Park.
 
Proiectul se va finaliza în vara anului 2021, iar contractorul va fi numit în scurt timp, a informat Portland Trust, precizând că a semnat deja un contract de pre-închiriere cu Ubisoft Bucureşti pentru aproximativ 30.000 de metri pătraţi, în proiectul J8 Office Park, situat în zona Bucureştii Noi, în imediata apropiere a staţiei de metrou Jiului.
 
Ubisoft, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de jocuri video la nivel mondial, cunoscut pentru titluri precum Just Dance, Assassin's Creed, Ghost Recon sau Watch Dogs, a ales J8 Office Park drept nou sediu, întrucât compania doreşte să fie în vârful industriei divertismentului atât prin creşterea cifrelor, cât şi a ritmului dezvoltării.
 
Clădirea de birouri A va avea aproximativ 24.000 mp de spaţii de birouri, care se vor întinde pe şase etaje, având la parter o sală de conferinţă, un restaurant şi un centru de fitness. În plus, Ubisoft a mai închiriat 6.000 mp în clădirea adiacentă, care va găzdui echipele companiei din Bucureşti.
 
Spaţiul de clasă A va avea numeroase funcţii de economisire a energiei, parcări cu încărcătoare de maşini electrice, vestiare pentru sport, tehnologie automată de recunoaştere a vehiculelor, suporturi pentru biciclete şi o selecţie de restaurante şi cafenele.
 
 „Industria jocurilor video se transformă în materie de tehnologie nouă şi, pentru a creşte şi a integra noile tendinţe, trebuie să avem cel mai bun mediu de lucru. Am solicitat celor de la Portland Trust să ne construiască viitorul sediu, care va asigura climatul optim pentru nevoile şi creativitatea echipelor noastre”, a declarat Sebastien Delen, Director General al Ubisoft Bucureşti.
 
Florin Furdui, Country Manager al Portland Trust în România, care a negociat tranzacţia: „Suntem încântaţi că Ubisoft ne este chiriaş pentru noul nostru proiect. J8 Office Park este fosta fabrică de pâine Pajura şi va fi un nou proiect de birouri de înaltă calitate, care va încorpora câteva concepte noi şi proaspete în designul spaţiilor, care să corespundă standardelor chiriaşilor noştri concentraţi pe tehnologie."
 
Portland Trust este o companie importantă de dezvoltare imobiliară din Europa Centrală, care a fost înfiinţată în anul 1997.
 
Activă în România şi Republica Cehă, compania a realizat o gamă largă de proiecte imobiliare, de la supermarketuri şi centre comerciale regionale, la clădiri de birouri şi parcuri industriale şi logistice. 
 
Portland Trust a construit până în prezent peste 800.000 metri pătraţi închiriabili de spaţii comerciale noi. Compania are în administrare aproximativ 200.000 metri pătraţi de spaţii de birouri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: