Idei de afaceri: curieratul pe bicicletă prinde viteză şi nu dă semne că ar frâna curând

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actriţa Dania Ramirez, în „Premier Rush” (2012), unul dintre cele mai cunoscute filme despre viaţa curierilor pe bicicletă FOTO: Cinemagia.ro
Actriţa Dania Ramirez, în „Premier Rush” (2012), unul dintre cele mai cunoscute filme despre viaţa curierilor pe bicicletă FOTO: Cinemagia.ro

În Bucureşti şi alte oraşe mari, curieratul pe bicicletă înseamnă doar o micropiaţă de la marginea afacerilor clasice de curierat, un business care creşte odată cu avansul vânzărilor online din România. Însă, după toate indiciile, viitorul transportului de colete din spaţiile urbane aglomerate aparţine bicicletei, scrie Adevărul Financiar.

Nu multe afaceri sunt mai simplu de pornit, puţine iniţiative antreprenoriale au nevoie de investiţii iniţiale mai mici decât firmele de curierat pe bicicletă, iar business-ul se bucură de un context economic ideal, potrivit sursei citate.

Într-o conferinţă de presă de la finele anului trecut, reprezentanţii FAN Courier, unul dintre cei mai importanţi curieri din România, estimau afacerile de curierat clasic la peste 300 de milioane de euro. 

“Piaţa s-a schimbat odată cu online-ul, iar acesta este tot mai prezent în tot mai multe business-uri. Intrarea unor segmente noi pe piaţa comerţului online – cum este cazul food – va schimba piaţa de curierat în anii care urmează, iar clienţii s-au schimbat foarte mult faţă de acum cinci ani. Ne aşteptăm ca piaţa să crească la cel puţin 300 de milioane de euro în 2014, iar pentru 2015 suntem şi mai încrezători, mai ales datorită extinderii tot mai puternice a comerţului modern”, precizau investitorii de la FAN Courier.

Curieratul pe bicicletă va beneficia din plin de aceste creşteri, iar motivele sunt multiple. Pe de-o parte, e vorba de eficienţa şi costul transportului – bicicleta e mai rapidă şi mai ieftină pentru cele mai multe curse urbane, aşa cum e cazul livrărilor de mâncare sau corespondenţă.

Citiţi mai multe pe adevarulfinanciar.ro

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite