Hotelul Piemonte din Predeal, vândut cu 2,5 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarul agenţiei Karpaten Turism, Gheorghe Mărginean, a cumpărat hotelul de patru stele Piemonte din Predeal, cu 2,5 milioane de euro, şi vrea să investească anul viitor circa un milion de euro în extinderea unităţii.

„Capacitatea hotelului trebuie mărită pentru grupurile de turişti pe care le avem. În prezent, unitatea are o capacitate de 30 de camere. Lucrările de extindere vor începe anul viitor şi vor viza construcţia a 20 de camere şi o piscină acoperită. Investiţia va fi de aproape un milion de euro", a declarat Mărginean pentru Mediafax.

Mărginean a cumpărat hotelul Piemonte, la finele lunii iunie, de la firma Tekodores Turism Service din Braşov, al cărei acţionar unic este Alexandru Ovidiu Barbu. Proprietarul agenţiei Karpaten Turism deţine şi unitatea de turism Casa Bazna din staţiunea balneoclimaterică Bazna, judeţul Sibiu, pe care intenţionează să o reclasifice de la trei la patru stele.

"Am construit pensiunea în 2004, pentru turismul de grup, şi am investit în fiecare an în creşterea capacităţii de cazare, cu excepţia ultimilor doi ani. Peste doi ani voi investi în modificarea structurii camerelor pentru a putea reclasifica unitatea de la trei la patru stele", a spus Mărginean. În prezent, pensiunea are 45 de camere, structurate pe şapte corpuri de clădire, două restaurante, piscină acoperită şi neacoperită şi o sală de conferinţe.

Mărginean a înfiinţat recent şi o firmă hotelieră, Karpaten Hotels, prin care va administra unităţile pe care le deţine. Acţionarii firmei sunt Gheorghe Mărginean şi Karpaten Turism, cu câte 50% din titluri.

"Toate imobilele societăţii, respectiv autocare şi clădiri, care au treabă cu turismul, le voi trece pe contract cu noua societate. Totul este strict contabil pentru a mă putea înregistra cu cheltuielile şi a-mi putea emite factură pentru firma de turism pe care o deţin şi prin care aduc turişti în hotelurile mele. Anul acesta am avut 200.000 de turişti pe incoming, în sezonul estival am adus 803 grupuri de turişti străini în România, cu 22-23% mai mulţi decât anul trecut. Pentru 2011 ne aşteptăm la creşteri mai mari", a spus Mărginean.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri