Guvernul va tăia bugetele serviciilor secrete la rectificarea bugetară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SRI

Rectificarea bugetară va veni cu o tăiere severă a bugetelor serviciilor secrete, fiind vizate SRI, SIE şi SPP, scriu G4Media şi Antena 3.

Informaţia a fost difuzată iniţial de Antena 3, care a anunţat că bugetul Serviciului de Protecţie şi Pază va fi cu 30% mai mic, în condiţiile în care ştim că la începutul anului acest serviciu a primit 322 de milioane de lei, o creştere comparativ cu bugetul anului 2017 de aproximativ 21%.

Pe această listă, tot la capitolul tăieri, ar urma să se regăsească şi Serviciul Român de Informaţii, în condiţiile în care SRI a primit anul acesta un buget de 2,3 miliarde de lei, o creştere cu peste 13% comparativ cu anul trecut.

Surse guvernamentale citate de G4Media.ro confirmă aceste lucruri şi transmit că Guvernul planifică tăieri din bugetele serviciilor secrete la toate capitolele bugetare (salarii, bugete operative, investiţii etc).

Tăierile vin pe fondul conflictului deschis dintre liderul PSD, Liviu Dragnea cu şeful SPP, Lucian Pahonţu şi şeful SRI, Eduard Hellvig.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite