Guvernul împrumută jumătate de miliard de euro ca să confinanţeze proiecte din fonduri UE. Dăncilă, o nouă gafă: „Două mii patrusprezece“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri că Guvernul va împrumuta aproape jumătate de miliard de euro de la Banca Europeană de Investiţii pentru a confinanţa proiecte din fonduri europene, spunând că este vorba de Programul Naţional de Dezvoltare Rurală „două mii patrusprezece – 2020“.

„Legat de continuarea unor investiţii importante în dezvoltarea rurală, avem pe ordinea de zi un memorandum privind contractarea unui împrumut de la Banca Europeană de Investiţii în sumă de 450 milioane de euro”, a declarat Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a făcut şi o nouă gafă, spunând „două mii patrusprezece”.

„Fondurile sunt pentru asigurarea cofinanţării proiectelor susţinute din fonduri europene, respectiv prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală «două mii patrusprezece» – 2020”, a spus Dăncilă.

Potrivit ei, acordul de împrumut „a fost negociat cu sprijinul Ministerului Finanţelor Publice în condiţii avantajoase pentru România”.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite