Guvernul ia în calcul majorarea pensiilor cu 4% începând de anul viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Finanţelor a anunţat că la definitivarea proiectului de buget pe 2013 Guvernul Ponta va lua în calcul o majorare a pensiilor cu aproximativ 4% începând cu luna ianuarie.

„Guvernul Ponta a hotărât că este o prioritate majorarea pensiilor şi se ia în calcul, la definitivarea proiectului de buget pe anul 2013, o majorare a acestora cu cca. 4% începând cu luna ianuarie 2013, în conformitate cu Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice”, se arată în comunicatul de presă emis miercuri de MF.

Ministerul Finanţelor mai informează că „s-a aprobat menţinerea drepturilor salariale ale personalului din sectorul bugetar, precum şi a altor drepturi care se acordă din bugetul general consolidat, la nivelul acestora din luna decembrie 2012, ce include majorarea de 7,4% care asigură recuperarea integrală a reducerii salariilor cu 25% efectuată în iulie 2010; salariile majorate cu 7,4% aferente lunii decembrie vor fi plătite în cursul lunii ianuarie, fiind deja alocate fondurile necesare”.

Premierul Victor Ponta spune că situaţia beneficiilor suplimentare ale bugetarilor suspendate în 2009 de guvernul Boc rămâne neschimbată până la adoptarea bugetului pe anul viitor.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite