Guvernul Grindeanu nu va acorda în 2017 bonuri de masă sau tichete de vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul condus de Sorin Grindeanu nu va acorda în acest an bugetarilor bonuri de masă, tichete de vacanţă sau tichete-cadou şi nu va plăti orele suplimentare efectuate, care vor fi recuperate cu zile libere, arată un proiect de ordonanţă de urgenţă publicat luni de Ministerul Finanţelor.

„Neprelungirea şi în anul 2017 a măsurilor privind neacordarea pentru personalul din sectorul bugetar de tichete de masă, vouchere de vacanţă, tichete cadou, premii, ore suplimentare, ajutoare/indemnizaţii la ieşirea la pensii, precum şi a celor privind menţinerea ca şi în anii anteriori a anumitor categorii de indemnizaţii ar determina un necesar suplimentar de finanţare în anul 2017“ de 17,264 miliarde de lei, prevede proiectul de act normativ.

În 15 decembrie 2016, Guvernul condus de Dacian Cioloş a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care a menţinut, pentru primele două luni din 2017, unele măsuri aprobate şi în anii precedenţi, respectiv neacordarea de premii, tichete de masă, tichete cadou, vouchere de vacanţă şi menţinerea la nivelul acordat pentru luna decembrie 2016 a indemnizaţiilor de care beneficiază unele categorii de persoane.

„În perioada 1 ianuarie-28 februarie 2017, instituţiile şi autorităţile publice (...), nu acordă tichete de masă personalului din cadrul acestora. În perioada 1 ianuarie-28 februarie 2017 instituţiile şi autorităţile publice (...) nu acordă tichete cadou, prime de vacanţă şi vouchere de vacanţă personalului din cadrul acestora“, se prevedea în actul normativ. Proiectul publicat luni prevede prelungirea acestor măsuri până la finalul acestui an, inclusiv a neplăţii orelor suplimentare.

Contribuţia la Pilonul II, îngheţată

De asemenea, Guvernul a decis să menţină în acest an contribuţiile la Pilonul II, al pensiilor private obligatorii, la nivelul de anul trecut, de 5,1%, însă ar putea majora nivelul la 6% din veniturile brute ale angajaţilor în 2018, prevede un proiect de ordonanţă de urgenţă publicat de Ministerul Finanţelor. În 15 decembrie 2016, Guvernul Cioloş a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care a menţinut la nivelul de 5,1% nivelul contribuţiilor la Pilonul II de pensii pentru primele două luni din 2017, pentru ca noul guvern să aibă timp să decidă ce nivel va aplica pentru restul anului.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite