Guvernul aprobă suspendarea plăţii ratelor bancare pentru persoanele aflate în dificultate. Va fi prelungit şi programul IMM Invest Plus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.ro
FOTO gov.ro

Guvernul aprobă miercuri „suspendarea plăţii ratelor bancare pentru o perioadă de 9 luni pentru persoanele fizice şi juridice care întâmpină greutăţi generate de creşterea preţurilor şi a tuturor elementelor care ţin de inflaţia pe care o resimţim cu toţii.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că Guvernul continuă cu adoptarea măsurilor din pachetul „Sprijin pentru România”, iar în acest sens va fi aprobat 

Va fi prelungit şi programul IMM Invest Plus. Executivul va mai lua o serie de decizii care ţin îndeplinirea jaloanelor şi ţintelor din PNRR specifice celui de-al doilea trimestru, a adăugat prim-ministrul.

„Începem şedinţa de Guvern în care vom continua să adoptăm măsurile care sunt cuprinse în planul Sprijin pentru România şi în acest sens vom aproba astăzi suspendarea plăţii ratelor bancare pentru o perioadă de 9 luni, măsură de care vor beneficia atât persoanele fizice, cât şi firmele, care întâmpină greutăţi generate de creşterea preţurilor şi a tuturor elementelor care ţin de inflaţia pe care o resimţim cu toţii”, a afirmat Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei de miercuri a Executivului. 

El a mai anunţat că va fi adoptată o OUG care să vină în sprijinul copiilor instituţionalizaţi, a tinerelor familii şi a studenţilor, cât şi o prelungire a programului IMM Invest Plus.

„Tot în şedinţa de Guvern de astăzi prelungim programul IMM Invest Plus. Este o măsură pe care o luăm în vederea continuării sprijinirii întreprinderilor mici şi mijlocii  care îşi desfăşoară activitate în domeniul digitalizării, în domeniul cercetării şi inovării, precum şi începerii de start-up-uri”, a completat Ciucă. 

Premierul a mai precizat că „în cadrul şedinţei de astăzi avem o serie cuprinzătoare de decizii care vizează îndeplinirea jaloanelor şi ţintelor din PNRR specifice celui de-al doilea trimestru, astfel încât să putem să asigurăm coerenţa implementării acestui program”.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite