Guvernul alocă 300 de milioane de lei pentru finanţarea lucrărilor la drumuri judeţene şi comunale

0
0

Guvernul a alocat 300 de milioane de lei pentru finanţarea lucrărilor la drumurile judeţene şi comunale, explicând totodată faptul că alocările au fost efectuate ţinându-se cont de lungimea drumurilor şi de capacitatea financiară a fiecărui judeţ.

Decizia este prevăzută într-o Hotărâre de Guvern iniţiată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi aprobată miercuri. Potrivit Executivului, repartizarea sumelor are la bază două criterii: repartizarea direct proporţională a banilor, în funcţie de lungimea drumurilor din judeţul respectiv şi capacitatea financiară, adică s-au alocat bani mai mulţi pentru judeţele cu o capacitate financiară redusă.

Conform documentului, cele 41 de judeţe vor primi sume cuprinse între 5 şi 8 milioane de lei. În opinia Guvernului, cele două principii asigură repartizarea echilibrată a banilor pe judeţe, ceea ce va contribui la reducerea discrepanţelor dintre ele.

De asemenea, Guvernul a decis să despăgubească proprietarii de imobile aflate pe amplasamentul pe care se desfăşoară lucrări pentru construirea autostrăzii Lugoj-Deva, suma totală fiind de 773.000 de lei, imobilele reprezentând terenuri extravilane, în suprafaţă totală de 878.164,82 metri pătraţi.

Decizia a fost luată prin Hotărâre de Guvernul, aprobată în şedinţa de miercuri, astfel că s-a stabilit declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar al lucrării de utilitate publică de interes naţional Autostrada Lugoj-Deva, precum şi fondurile necesare pentru plata despăgubirilor.

„Executivul a alocat suma de 773.000 de lei destinată despăgubirii celor 1582 de imobile, reprezentând terenuri extravilane, în suprafaţă totală de 878.164,82 metri pătraţi. Proprietăţile se află pe raza localităţilor Dumbrava, Făget, Margina din judeţul Timiş şi localităţilor Lăpugiu de Jos, Dobra, Gurasada, Ilia şi Brănişca, din judeţul Hunedoara“, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Fondurile se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, iar lungimea viitoarei autostrăzi va fi de 99,5 km, lucrările fiind împărţite pe patru loturi: Lot 1 Traian Vuia – Sanovita, 27,4 km; Lot 2 Cosevita – Traian Vuia, 28,6 km; Lot 3 Ilia – Cosevita, 21,2 km; Lot 4 Şoimuş – Ilia, 22,1 km.

Mai multe - Economie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite