Grup Servicii Petroliere, companie deţinută de Gabriel Comănescu, a deschis un birou în Kazahstan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grup Servicii Petroliere (GSP), companie din grupul Upetrom, controlat de omul de afaceri Gabriel Comănescu, şi-a deschis la începutul acestui an o reprezentanţă în Kazahstan.

"Grup Servicii Petroliere (GSP) este interesată de oportunităţile din industria oil&gas din zona Mării Caspice şi a decis deschiderea unui birou de reprezentanţă in Kazahstan. Marea Caspică deţine resurse bogate de petrol şi gaze naturale, iar GSP, o companie cu o bogată experienţă internaţională, consideră că este un moment oportun pentru eventuale colaborări cu operatorii locali din industrie", au arătat reprezentanţii companiei.

Biroul a fost deschis la inceputul lunii ianuarie şi se află în faza de structurare, au adăugat aceştia.

Grupul Upetrom activează în domeniul serviciilor de foraj şi construcţii petroliere.

Compania are activităţi de foraj maritim şi construcţii de conducte în apele bulgăreşti şi turceşti ale Mării Negre, iar în Rusia are contracte de construcţii de conducte. De asemenea, grupul Upetrom mai are activităţi în Golful Persic şi în Marea Mediterană.

Compana deţine cinci platforme petroliere de foraj şi a investit în modernizarea acestora circa 200 de milioane de dolari în ultimii cinci ani.

Primul proiect al lui Comănescu în explorarea şi producţia de hidrocarburi

O firmă din grupul Upetrom, Petromar Resources, a câştigat dreptul de consionare a două perimetre petrolifere pe platforma continentală românească a Mării Negre, au declarat vara trecută, pentru "Adevărul", reprezentanţii companiei.

Petromar a participat la ultima licitaţie organizată de Agenţia pentru Resurse Minerale în consorţiu cu compania britanică Melrose Resources şi deţine 20% din această asociaţie. Consorţiul a fost declarat câştigător a două perimetre petrolifere din cele cinci câştigate de România la Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga, în urma unui proces cu Ucraina.

Acesta este primul proiect în care se implică Upetrom ca explorator de petrol şi gaze.

"Grupul Upetrom, prin compania Petromar Resources, a hotărât să intre pe segmentul concesiunilor de perimetre petrolifere în Marea Neagră. Dorim să folosim platformele petroliere pe care le avem pentru aceste concesiuni. Astfel, grupul Upetrom, prin GSP şi Petromar Resources, devine companie integrată în domeniul petrolului şi gazelor în Marea Neagră", a declarat, pentru „Adevărul", Radu Petrescu, directorul de comunicare al grupului.

Citiţi şi Upetrom devine producător de ţiţei. Primele concesiuni au fost câştigate în Marea Neagră românească.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite