Glencore caută altă locație pentru centrul de reciclare a bateriilor auto, după ce Italia a respins aprobarea

0
Publicat:

Glencore este în căutarea unor opțiuni alternative pentru un centru de reciclare a bateriilor de mașini electrice în Europa, după ce regiunea italiană Sardinia a respins un proces de aprobare rapidă pentru proiectul său pilot, a declarat compania minieră.

Intrare clădire banner inscripționat „Glencore”
Glencore caută altă locație pentru centrul de reciclare, după ce Italia a respins aprobarea

Glencore și compania de reciclare a bateriilor Li-Cycle Holdings Corp au declarat în luna mai că intenționează să dezvolte un centru de reciclare în Italia pentru a produce materiale, inclusiv carbonat de litiu, pentru a răspunde la o penurie globală de materii prime esențiale pentru o producție în creștere rapidă de mașini electrice.

Companiile au declarat că vor înființa acest centru în Portovesme, în Sardinia, prin reconversia unităților de producție existente ale Glencore pe insulă. Punerea în funcțiune a hub-ului ar urma să înceapă la sfârșitul anului 2026 sau la începutul anului 2027.

Guvernul regional din Sardinia a declarat vineri că proiectul pilot pentru hub-ul de reciclare nu a putut beneficia de un proces de aprobare accelerat. „Decizia guvernului regional de a supune proiectul demonstrativ unei evaluări complete a impactului asupra mediului este foarte dezamăgitoare”, a declarat Glencore într-o declarație trimisă prin e-mail.

Glencore ar putea lua în considerare opțiuni alternative pentru un centru european de procesare a materialelor pentru baterii, dacă prelungirea inutilă a procesului de aprobare are ca rezultat o întârziere care face ca proiectul să fie neviabil din punct de vedere economic”, a mai declarat aceasta.

Glencore a precizat că a acționat și continuă să acționeze în conformitate cu toate cerințele de reglementare referitoare la proiectul demonstrativ și că își menține angajamentul de a furniza detalii suplimentare privind impactul fabricii.

Situl va fi reamenajat în deplină conformitate cu standardele relevante de sănătate, siguranță și mediu”, a precizat minerul.

Guvernul regional al Sardiniei nu a fost disponibil imediat pentru a face comentarii pe această temă. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite